Ertuğrul Sağlam'dan açıklama! Reyes, Boyko, Volkan Şen...

31.08.2017 - 14:06 | Son Güncellenme: 31.08.2017 - 14:06

Ertuğrul Sağlam'dan açıklama! Reyes, Boyko, Volkan Şen...

AJANSSPOR ÖZEL- Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Sarı-Siyahlı takımın gündemine dair özel açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, merak edilen tüm soruları içtenlikle cevapladı.

'İlk üç haftada güzel mesajlar verdik'

Transfer gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Sağlam'ın röportajından önemli satır başları şu şekilde:

"Malatyaspor olarak biz yeni bir takım kurduk. Birkaç maçımızda geçen sezondan yalnızca iki- üç tane oyuncu arkadaşımızı oynatabildik. Yeni bir takım kurabilmek, istediğimiz takım olgusunu oluşturabilmek, sizler de hak verirsiniz ki zaman alıyor. Sınırlı bütçemizle, Süper Lig'de mücadele edecek bir takım oluşturduk. Transferde titiz davranıyoruz. Ön bölge ve  kenara transfer düşünüyoruz. Oynadığımız futbolla ilk üç haftada güzel mesajlar verdik. Özellikle Osmanlıspor ve Antalyaspor maçlarında arzuladığımız futbolu sahaya yansıttık. İlerleyen süreçte hem fizikesel kalitesi üst düzey hem de futbolun doğrularını sahaya yansıtan bir takım olacağız"

'Cissokho ve Barazite'nin fiziksel olarak eksiklikleri var'

"İlk üç haftada geçtiğimiz sezondan Ertaç Özbir, Murat Akça, Azubuike ve Eren Tozlu forma şansı buldu. Eksiklerimiz hala devam ediyor. Aly Cissokho ve Nacer Barazite'nin fiziksel olarak eksiklikleri var. Bu oyuncuları takımın seviyesine çıkartmak istiyoruz. İyi bir takım olacaksak, bu dezavantajları ortadan kaldırıp hedefe doğru ilerlemeliyiz. Bizim bu sezonki hedefimiz ligde kalıcı olabilmek"

'Azubuike çok yetenekli bir oyuncu'

"Azubuike çok genç, yetenekli bir oyuncu, öğrenmeye açık, oyunun iki yönünü oynayabilmesi için destek oluyoruz. Süper Lig'de ilk kez boy gösteriyor, ilerleyen süreç her şeyi gösterecek.  Hem bizim açımızdan, hem de kendi açısından gidişat nasıl olacak. Bekleyip göreceğiz"

'Coşku güzeldi'

"İç saha maçlarımızda taraftarımızın coşkusu çok güzeldi. Antalyaspor maçında eski stadyumda güzel bir atmosfer vardı. Taraftarımızın çoskusuyla güzel bir maç oldu. Bursaspor maçında da yeni stadyumumuzda güzel bir atmosferle dolu tribünlere karşı futbol oynarız"

'Türk futbolunun geliştiğini görmedim, hep geriye gitti!'

"Teknik direktörlüğe ara verdiğim süreçte, şunun farkına vardım. İnsan bazen uzun süre bir yerde kaldığı zaman bazı şeyleri göremiyebiliyor. Bazen o bulunduğunuz ortamdan dışarı çıkmanız gerekiyor. Türk futbolunu dışarıdan tarafsız bir gözle değerlendirdiğim zaman şunu gördüm. Hani hep övünüyoruz ya, 'Avrupa'nın en iyi futbol ekonomisine sahip 5. ülkesiyiz"diye fakat ortaya koyulan para ve ekonomiyle başarılar orantılı değil. Lucescu'da yabancı kuralından dolayı şikayet etti. Yabancı sayısının indirilmesi lazım. Altyapılar büyük bir sorun. Genel olarak bu süreçte Türk futbolunun geliştiğini görmedim, hep geriye gitti"

'Yapılması gereken çok iş var'

"İnşallah Milli takım yüzümüzü güldürür. Futbolumuzda yapılaması gereken çok iş var. Bizim amacımız Milli takıma oyuncu geliştirmek, oyuncu arkadaşlarımız oynadığı zamanda onları desteklemek.  Umarım iki maçıda kayıpsız geçip, ilerleyen sürece iddialı döneriz"

'Reyes'i istemedik'

"Jose Antonio Reyes'le ilgimiz yok. Reyes'i istemedik. Reyes daha önce bizim takımımıza sunuldu. Sefa Yılmaz konusunda ise istediğimiz oldu. Fakat olumsuz sonuçlandı.  Şu anda iki oyuncu da gündem dışında. Reyes transferinin maddiyatla ilgisi yok. Dinamik takım oluşturmak istiyoruz. Ön bölgede daha hareketli, ofansif ve defansif anlamda iki yönlü genç gelecek vaat eden bir oyuncu arıyoruz"

Boyko ve Volkan Şen iddiaları!

"Fabien Farnolle'nin takımdan ayrılacağı ve Boyko'nun kiralanacağı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Takımımızda Ertaç Özbir ve Emre Selen var.  Volkan Şen'i şu anda düşünmüyoruz. Volkan yetenekli bir oyuncu, eski talebem fakat şu anda gündemimizde değil. Tüm ülkemizin bayramı mübarek olsun. Arakan'da müslüman kardeşlerimizi yapılan zulüm bir an önce son bulsun"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ. 

Senin için hazırladığımız haberler