Ancelotti: "Arda Güler iyi durumda ve oynamayı hak ediyor"

İsa Kethüda
25.04.2024 - 13:39 | Son Güncellenme: 25.04.2024 - 13:50

İspanya La Liga Santander takımlarından Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in durumuyla ilgili açıklamalar yaptı... İşte detaylar.

Ancelotti: "Arda Güler iyi durumda ve oynamayı hak ediyor"

AJANSSPOR-HABER

İspanya La Liga Santander 33. hafta mücadelesinde yarın akşam saat 22.00'de Real Sociedad ile deplasmanda karşılaşacak olan lider Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Birkaç dakika oynamayı hak ediyor"

Arda Güler'in Real Sociedad karşısında forma giyip giymeyeceği konusuna değinen İtalyan çalıştırıcı, "Arda Güler? İyi durumda. Bir süredir hazırdı, hiç şansı olmadı ve maçlar zor geçti. Birkaç dakika oynamayı hak ediyor" dedi. 

"Şampiyonluk için 7 puana ihtiyacımız var"

Yarınki maçı sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Ancelotti, "Yarınki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Amacımız beli, 3 puan almak. Şampiyonluk için 7 puana ihtiyacımız var. Maç her zaman olduğu gibi zor geçecektir. Elimizden gelenin en iyisini yapıp zafere ulaşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Xavi'nin kalması doğru bir karar"

Xavi Hernandez'in Barcelona'da kalacağı iddialarına da değinen Ancelotti, "Barcelona'da iyi iş çıkardı. Kulübü iyi tanıyor ve bana öyle geliyor ki kalması doğru bir karar" dedi. 

"Militao yüzde %100 hazır değil"

Militao'nun tam hazır olmadığını söyleyen Ancelotti, "Militao yüzde %100 hazır değil. Belki yarın oynar, belki oynamaz" ifadelerini kullandı.

"Ballon d'Or ödülü Bellingham ve Vinicius'a gitmeli"

Ballon d'Or ödülü ile ilgili sözlerine devam eden Ancelotti, "Ballon d'Or ödülü Bellingham ve Vinicius'a gitmeli" şeklinde konuştu.

"Courtois, Cadiz'e karşı forma giyebilecek"

Courtois'nın iyi durumda olduğunu ve Cadiz maçında oynayabileceğini ifade eden Ancelotti, "Courtois'nın durumu iyi ve önümüzdeki hafta müsait olacağını düşünüyorum. Cadiz'e karşı forma giyebilecek" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler