F.Bahçe City'nin elinden kaptı!

16.12.2018 - 19:22 | Son Güncellenme: 17.12.2018 - 12:25

F.Bahçe City'nin elinden kaptı!

Selçuk İnan, Caner Erkin, Enes Ünal, Mert Günok, İrfan Can Kahveci, İsmail Köybaşı gibi ünlü isimlerin menajerliğini üstlenen Batur Altıparmak, transfer konusunda flaş sözler söyledi. Haber Global'e konuşan Altıparmak, Selçuk İnan konusunda da flaş bir açıklama yaptı.

Batur Altıparmak'ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Futbol ekonomisini toparlamamız lazım"

Kulüplerimiz batık seviyede. Ayrıca Türk takımları şu an Avrupa ile baş edebilecek seviyede değil. İçeride Türk oyuncular yüksek para kazanıyor deniliyor. Almasınlar! Kulüpler Birliği var, karar alsınlar. Ülke ekonomisini, futbol ekonomisini toparlamamız lazım. Sürekli harcamalar yapılıyor. 

"Yurt dışı için bir sonraki oyuncu İrfan Can Kahveci olacak"

İrfan Can Kahveci ve birçok futbolcumuzun hocasıyla konuşuyoruz. İlk 6 ay geçiş dönemiydi. Hoca gerekli çalışmaları yaptı. Ona çalışmalar yaptırdı. İrfan Can oynamıyorken diğer kulüpler, "Oynamıyorsan gel" dediler. Ama biz ısrarcı olduk ve gitmedik. Az oynayacak dediğimiz İrfan 24 maç oynadı, bu sezon da iyi oynadı. Yurt dışı için bir sonraki oyuncu İrfan Can Kahveci olacak. 

"Barış Alıcı ile ilgili çabuk karar vermeyelim"

Barış Alıcı gibi genç oyuncular bir anda parlar ve taraftara hoş gelir. Takım iyi oynamıyor. Makine gibi olduğu zaman Barış da iyi bir dişli olacaktır. Barış Alıcı ile ilgili çabuk karar vermeyelim. Eljif Elmas da oynamıyordu, şimdi oynuyor. Futbolda bireysel olarak ayakta kalamazsınız. 

"Berke'yi Fenerbahçe almasa City alıyordu"

Geleceğe yatırım için Berke Özer de iyi bir oyuncu. Fenerbahçe almasa Manchester City alıyordu. Fenerbahçe daha erken davrandı diye bu transfer gerçekleşti.

Cengiz Ünder örneği...

Cengiz Ünder transferinde alternatif sadece Roma olsaydı daha düşük bir rakam olurdu. Ama devreye City girdi, fiyat arttı. Tavsiye edilen oyunculara yatırım yapmak isteyen kulüpler oluyor.

"Barış, Berke ve Harun haricinde işin içinde değiliz"

Comolli arkadaşım ama Fenerbahçe'nin yaptığı yabancı transferlerle bizim hiçbir ilgimiz yok. Barış Alıcı, Berke Özer ve Harun Tekin dışında biz işin içinde değiliz. O dönemde 1-2 oyuncu sunduk, beğenilmedi ve alınmadı. Bütün transferleri de zaten Fenerbahçe'nin kendi ekibi yaptı. Ben yapmış olsam, yaptım derim. Kimseden çekinmem. 

"Barış Alıcı, Başakşehir ya da Galatasaray'a gidebilirdi"

Berke zaten Fenerbahçe'nin takip ettiği oyunculardan biriydi. Bir önceki yönetim de takip ediyordu. Barış Alıcı, belki Başakşehir ya da Galatasaray'a da gidebilirdi. Ama gitmedi. Transferde zamanlama çok önemli. O zaman doğru zamandı. Barış ve Berke transferi öyle gerçekleşti. 

"Mehmet Topal'ın ayrılmak gibi bir niyeti yok"

Mehmet Topal'ın 1.5 yıllık kontratı var. Ayrılmak isteseydi daha önce yapardı. Tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı. Topal'ın yaptıkları ortada. Türkiye'de kalıplaşmış şeyler var. Topal-Josef oynamaz dediler, oynamadılar mı? Fenerbahçe son 5-6 senede 3 ya da 4. olmamıştı. 1 ya da 2. sırada yer alıyordu. Topal'ın ayrılmak gibi bir niyeti yok. 

Caner konusu...

Sadece Caner Erkin için çıkarılan madde hiç uygulanmadı. Süreci Beşiktaş kulübüyle birlikte yürüttüler. Bir kural varsa herkese uygulanmalı. Kırmızı ışık varsa ve ben geçemiyorsam herkes geçememeli. Caner'e uygulanan o maddenin üstü çabuk kapatıldı. Geçmişe artık bakmamak lazım. Önümüze bakmak gerek. 

Salih Uçan...

Salih Uçan olması gerektiği noktanın altında. Bir oyuncuyu bir takım istiyor, geliyor 6-7 veriyor. Sonunda 9 veriyor, 10 deniyor, satmıyoruz deniliyor. Geri adım atılıyor. 6 ay sonra, oynamadığı için tekrar bir deneme yapılıyor. Rakam daha da yükseliyor. Biz de çözüm üretmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe'nin istediği rakama kiralık-satın alma opsiyonlu yaptırdık. Roma kendi görür, 10 milyon riske atacağına 4'ü riske atar, daha sonra isterse alır dedik. Roma'da fazla oynama şansı olmadı. İtalya'da bir takıma kiralamak istediler, biz istemedik. Roma'da oynamadan, şans bulamadan zaman kaybetti. Kendisinin de bazı hataları vardır. Aynı olay Parades için de yapıldı. Kiralık verdiler daha sonra Milan'a satıldı. Türkiye'de kararlar duygusal veriliyor.

"Ömer Ali için Konyaspor ile görüşeceğiz"

Ömer Ali Şahiner'in Avrupa hedefi elbette var.  Konyaspor'da sözleşme yenilemek istiyorlar. Konyaspor ile konuşacağız. İlk tercihi Konyaspor. Şartlar uygun olursa olacak. Biz yol gösteririz, futbolcu kendisi karar verir. Haftaya görüşeceğiz.

İsmail Köybaşı'nın geleceği ne olacak?

İsmail Köybaşı'nı herkesi eleştiriyor ama Gaziantep'ten Beşiktaş'a geldi ve 7 sezon kaldı. Orada çok ciddi sakatlıklar geçirdi. 4. sezonunda komple bir sezon oynamadı. Daha sonra iyileşti, tekrar sakatlandı. Sonra toparlandı. Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadı. Şampiyon olan takımdan geldi Fenerbahçe'ye. Caner Erkin Beşiktaş'a gitti diye misilleme olmadı. İsmail normalde yurt dışına gitmek istiyordu, son anda o takım vazgeçti. Daha sonra Fenerbahçe'ye verdik. İsmail ilk sene 18, ikinci sene 11 maç oynadı. En ufak bir hatada İsmail Köybaşı'na karşı önyargı var. İkinci devre durumu netleşir. Nisan gibi bazı konularda net oluruz. Fenerbahçe ne karar verir bilmiyoruz. 

Mert Günok'un Başakşehir tercihi...

Mert Günok şu anda doğru takımda. Fenerbahçe altyapısından yetişti. Bir taraftan üzülüyorum. Volkan Babacan ve Mert Günok altyapıdan yetişti. Fenerbahçe'nin ikinci kalecisiydi. Fenerbahçe ikisini de gönderdi. Bunu anlamıyorum. Fenerbahçe'nin 6-7 sezonunu kurtarabilirdi. Duygusal kararlar veriyoruz. Mantıksal karar vermiyoruz. Futbolcu, kulüp ve yönetici-hoca tarafından bakamıyoruz. Biraz objektif bakmak gerek. Kendisiyle konuştum. "Demek ki bir eksiğimizi görüyorlar. Hayırlısı" diyor. Bence bir eksiği yok ama... Bursaspor'a da gitti. Harun da oradaydı. Şanssız goller yedi, takım kötüydü. Bursaspor'dayken ya Galatasaray'a ikinci kaleci olarak gidecekti ya da Başakşehir'e gelecekti. Muslera'nın arkasında beklerseniz forma şansı zor. Babacan'ın arkasında beklerseniz şans gelebilirdi. Doğru karar verildi.

"Selçuk, Galatasaray'da futbolu bıraksın isteriz"

Selçuk İnan, Galatasaray Kulübü'ne mal oldu. Orada futbolu bırakmasından yanayım. Yüksek maaşı biz isteyiz ama karşı taraf vermeyebilir. Talep varsa rakam yükselir. Talep yoksa rakam aşağıya iner. Moussa Sow transferi vardı mesela... Sow ile Liverpool da ilgileniyordu. Fenerbahçeli bir yönetici, "Bize karşı bunu kullanmasınlar?" dedi. Liverpool ile konuştum. "1.6 milyon Euro verdik, Türkiye'de 3 milyon Euro'ya oynamak isterse zaten buranın mantalitesinde bir oyuncu değil" dediler.

"Al, sat konusunda Başakşehir önde"

Sadece harcayarak olmaz. Biraz satış yapmak gerekiyor. Al-sat konusunda Başakşehir'i önde görüyorum. Cengiz, Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray'da öyle oynasaydı ve satılsaydı taraftar büyük tepki gösterirdi. Başakşehir imkan geldi ve sattı. Nereden biliyorsunuz 3 ay sonra sakatlanmayacağını? Takımı yenilemeniz, geliştirmeniz gerekebilir. Cengiz için doğru bir karar verildi. İrfan Can için de doğru bir rakam verilirse Başakşehir verebilir. 

"Yiğithan Güveli çok şanssız"

Yiğithan Güveli çok şanssız. 15-16 yaşında menisküs ameliyatı olmuştu. Aradaki süspansiyon zarar görüyor. Vücudu iri olan futbolcuya kötü etki edebiliyor. Öyle bir şanssızlığı olabiliyor ama bu sebepten sakatlanmadı. Çapraz bağda bir problem yok. 2 ya da 2.5 ay içinde dönüş yapar. Spartak Rotterdam'a gidecekti. Şanssızlık yaşadı ve sakatlandı. Bazen şanssızlığın önüne geçilemiyor. 

Menajerlerin disipline sevk edilmesi konusu

Disipline sevkler konusunda herkes için aynı şey uygulanmalı. Hakkaniyetli davranmak lazım. Kulüpler, yöneticiler, TFF dönen dolapların hepsini engelleyebilir. Ortada bir kanunsuzluk varsa engellenebilir. Herkesin ne yaptığı belli. Ülkede hizmet veriyorum, ülkede fatura kesiyorum, vergi veriyorum. Bütün anlaşmaları TFF'ye göndermek zorundasınız. Adamın menajerlik lisansı yok, "Şurada bir futbolcu var" diyor. Yöneticilerin onlarla muhatap olmaması lazım. Lisansı olmayan menajerle çalışmamaları gerekir. Kulüplere tavsiyem ise, "Sözleşme yaptığınız oyuncu ve menajere, futbolcu o kulüpte kaldığı sürece ödeme yapın" demek olacak.

"10 menajer öneriyorsa, Avrupalı uzak duruyor"

Bir oyuncuyu 10 tane menajer öneriyorsa Avrupalılar farklı yaklaşıyor ve uzak duruyorlar. Mesela; Enes Ünal'ı herkes önermeye çalışıyordu. Ben bunun önünü kestim. Nasıl kestim? İngiltere'de açıklama yaptım. "Tek yetkilisi benim başka kimseyi dikkate almayın" dedim. Ondan  sonra sorun kalmadı.

"Devre arası transfer hareketli geçmez"

Devre arasında transfer hareketli geçmez. Çünkü kulüplerde para yok. Teknik adamların, futbolcuların parası ödenmeden transfer yapılırsa zaten olmaz. Kulüpler batsın mı isteniyor? Bu da aklıma gelmiyor değil. Kulüpler yaşarsa futbolcular, menajerler, basın, herkes yaşar. Kulüpler batarsa, herkes kilidi vurur gider. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler