Borussia Dortmund'da Nuri Şahin etkisi!

Akın Ungan
09.05.2024 - 10:11 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 10:35

Antalyaspor teknik direktörlüğünden ayrılarak Borussia Dortmund'da yardımcı antrenör olan Nuri Şahin'in Alman takıma yaptığı olumlu katkı dikkat çekti.

Borussia Dortmund'da Nuri Şahin etkisi!

AJANSSPOR HABER

Antrenörlük kariyerine 2021-22 sezonunda, Antalyaspor'da başlayan Nuri Şahin, Akdeniz ekibinde gösterdiği performansla beğeni topladı. Bu sezon Antalyaspor teknik direktörlüğünden ayrılarak Bundesliga temsilcisi Borussia Dortmund'dan gelen teklifi kabul eden Şahin, Alman takımda yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Şahin'in gelişinin ardından takıma yaptığı pozitif etki dikkat çekti.

Farkını ortaya koydu

Lig Radyo yorumcusu Burak Manap, Borussia Dortmund’un Nuri Şahin gelmeden önceki altı maç ve Nuri Şahin geldikten sonraki altı maç olarak Şampiyonlar Ligi istatistiklerini paylaştı. Paylaşılan istatistiklerde 5 indeksin 4’ünde artış gözükürken sadece birebir indeksinde düşüş yaşandığı gözlemlendi. Nuri Şahin geldikten sonra paslaşma indeksinde yüzde 49’luk ve ofansif indeksteki yüzde 37’lik artış dikkat çekti.

Rakip Arda Güler’li Real Madrid

Bu sezon Almanya Bundesliga’da zirvenin uzağında kalan Sarı Duvar için Avrupa’da işler çok daha iyi gidiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final Turu’nda Paris Saint-Germain’i iki maçta da 1-0’lık skorla geçen Dortmund finalde, bir diğer Alman temsilcisi Bayern Münih’i deviren İspanyol devi Arda Güler’li Real Madrid ile karşılaşacak. UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçı 1 Haziran Cumartesi günü saat 22:00’da Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'e UEFA kuralı şoku! Eğer Ancoletti finalde forma vermezse...
Habere Git

Beşiktaş’la anılıyor

Hem Antalyaspor’da hem de Borussia Dortmund’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken yerli teknik adamın ismi son günlerde hoca arayışında olan Beşiktaş ile sık sık anılıyor. Genç teknik adamın Almanya’daki evinde Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile görüştüğü ve görüşmenin olumlu geçtiği iddia edildi.

"Yerli, yabancı herkesle görüşüyoruz"

İddiaların ardından başkan Arat, “Biz herkesle görüşüyoruz. Spesifik kişilere indirmeyin. Yerli, yabancı herkesle görüşüyoruz. Türkiye'de kupa aşamasına gelene kadar resmi bir görüşme düşünmüyoruz. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan herkesle görüşüp bize projelerini sunmalarını isteyeceğiz. Beşiktaş değişikliğe gitmek zorunda. Bu da teknik direktörün bize vizyon koymasıyla ilgili. İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş hassas bir dönemden geçiyor. Taraftarlarımızın yönetim kuruluna inanmasını istiyorum. Vaziyet şubat ayındaki kadar sıkışık değil. Sezon başı olacağı için alternatiflerimiz daha fazla, zaman daha planlı. Şubatta, devre arasında kimse gelmek istemiyordu. Oyuncu ve teknik direktör için doğru zamanda çalışmalarımıza başladık” açıklamalarında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler