Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü duyurdu! Tanıdık isim...

Özgür Koç
07.05.2024 - 12:17 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 12:39

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son iki maçta 4 puan kaybedip bitime 3 hafta kala Galatasaray'ın 6 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Sarı lacivertlilerde eleştirilerin hedefindeki İsmail Kartal ile yolların ayrılacağı ileri sürülürken dünyaca ünlü teknik direktörün Kanarya'nın yeni hoca adayı olduğu iddia edildi.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü duyurdu! Tanıdık isim...

AJANSSPOR - HABER

9 sezondur şampiyonluğa hasret olan Fenerbahçe, yeni sezona kadrosuna kattığı dünya yıldızları ile mutlak mutlu sona ulaşmak hedefiyle girdi. Sezonun 19 maçlık ilk yarısını lider olarak tamamlayan sarı lacivertliler sezonun ikinci yarısında yaşadığı puan kayıpları ile liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı.

Puan farkı 6 oldu

Ligin 34. haftasında Sivasspor ile uzatmalarda yediği penaltı golüyle 2 puan kaybeden Fenerbahçe, bir sonraki hafta sahasında oynadığı derbi maçta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasara'ın Sivasspor'u 6-1'le geçtiği 36. haftada deplasmanda bu kez Konya'ya iki puan kaptırdı. Kanarya'nın Konyaspor ile golsüz berabere kalmasıyla Galatasaray'la olan puan farkı 6'ya çıktı. 

Fatura İsmail Kartal'a kesildi

Fenerbahçeli futbolcular Konyaspor karşısında girdiği birçok gol pozisyonunda fileleri havalandıramazken, sarı lacivertliler puan kaybının sorumlusu olarak faturayı İsmail Kartal'a kesti. 

Sarı lacivertli takımda şampiyonluğun zora girmesinden dolayı eleştirilerin hedefinden olan teknik direktör İsmail Kartal ile yolların ayrılacağı iddia edilirken, yeni teknik direktör adayı olarak da dünyaca ünlü hocanın ismi ortalya atıldı. 

Kartal'ın yerine Joachim Löw iddiası

Milliyet'ten Serdar Sarıdağ, Fenerbahçe teknik direktörlüğü için İsmail Kartal'ın yerine düşünülen ismi duyurdu. Sarıdağ katıldığı canlı yayında, Alman teknik direktör Joachim Löw'ün Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olabileceğini ifade etti.

"Yardımcısı, Fenerbahçe forması giymiş Türk antrenör olabilir"

Sarıdağ, "Güvendiğim birisi seneye Löw, "Fenerbahçe'ye gelirse şaşırma. Yanına Fenerbahçe'de forma giymiş Türk bir antrenör gelebilir. Löw'den sonrasına hazırlamak için' dedi" ifadelerini kullandı.

26 yıl önce Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı

61 yaşındaki teknik adam 1998-1999 sezonunda Fenerbahçe'de görev yapmıştı. Löw, sarı lacivertli takımın başında 38 maça çıkarken 24 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet elde etti.

Joachim Löw Kariyerinde Stutgart, Fenerbahçe, Karlsuhe, Adanaspor, FC Tirol ve Austria Wien takımlarının yanı sıra Almanya Milli Takımı'nın da teknik direktörlüğünü yaptı.

Dünya Kupası'nı kazandı

  • 2006 yılında göreve başlayan Löw, Almanya ile önemli başarılara imza attı.
  • 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde Türkiye'yi eleyerek final oynadı fakat İspanya'ya yenildi.
  • 2010 Dünya Kupası'nda yarı finalde yine İspanya'ya kaybederek üçüncü oldu.
  • 2014 Dünya Kupası'nda finalde Arjantin'i yenerek Almanya'yı şampiyon yaptı.
  • 2017 Konfederasyonlar Kupası'nda da Rusya'yı yenerek zafere ulaştı.
  • Löw ayrıca Fenerbahçe'de 1998-1999 sezonunda teknik direktörlük görevinde bulunmuştu.
Senin için hazırladığımız haberler