İsmail Kartal'dan sakatlık açıklaması: ''Ayağında sakatlık var, yarın öğreneceğiz''

Ali Bozkurt
27.04.2024 - 21:02 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 22:23

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile karşılaştı ve maçı 2-1 kazandı. Maçtan sonra İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Detaylar...

İsmail Kartal'dan sakatlık açıklaması: ''Ayağında sakatlık var, yarın öğreneceğiz''

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de Fenerbahçe kendi sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maçtan hemen sonra açıkalamalarda bulundu. İşte Kartal'ın maç yorumu ve detaylar...

''Yüzde 100'lük pozisyonlarımız vardı''

Karşılaşmayı değerlendiren İsmail Kartal, ''Kazanmak için sahaya çıktı. İyi hazırlandık. Çok iyi başladık. Oyuncularımdan ne istediysem yaptılar. İlk 15 dakikada 3 tane yüzde 100'lük pozisyonlarımız vardı. Yüksek tempomuz da taraftarı motive etti. Rakip 25'inci dakikada 10 kişi kaldı ve biz de 30'da gol bulduk.'' dedi.

''Rakip gömülünce üretkenlik olarak daha az pozisyona girmeye başladık''

Kırmızı kart sonrası daha çok pozisyon üretmelere başladıklarını söyleyen Kartal, ''Rakip de gömülünce üretkenlik olarak daha az pozisyona girmeye başladık. Devre arasında 1-0'ın yetmeyeceğini ve 2,3,4'ü bulmamız gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda da aynı şekilde devam etmemiz gerektiğini konuştuk. 2'yi bulduk, 3,4 de olabilirdi.'' dedi.

''Sonuçlar yarın belli olacak''

İsmail Yüksek'in sakatlığı hakkında açıklama yapan Kartal, ''İsmail için üzgünüz. Ayağında sakatlık var. Sağlık ekibimiz uğraşıyor. Sonuçlarını yarın öğreneceğiz. Takımımızı çok iyi desteklediği için taraftarımıza teşekkür ediyorum. '' dedi.

''Biz bir takımız. Maç maç düşünüyoruz''

Bathuayi'nin performansı hakkında konuşan Kartal, ''Biz bir takımız. Maç maç düşünüyoruz. Bizim takımda herkesin birbirine saygısı var.  Bu maçta Batshuayi'nin oynamasının daha doğru olduğunu düşündük. Kendisi de hafta içinde iyi performans ortaya koydu. Şampiyonluk yarışında yüzdesel olarak bir şey söyleyemem ama biz önümüzdeki 4 maçı kazanıp, son ana kadar şampiyonluk yarışının içinde olmak istiyoruz. Ümidimizi, inancımız kaybetmedik. Son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Avrupa Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli hakkında konuşan Kartal, ''Busenaz kızlarımızı da şampiyon olduğu için kutluyorum.'' dedi.

İsmail Kartal, hakemlerin ligin uzun bölümünde kendilerine çok rahat sarı kartlar çıkardığını ancak son dönemde daha dikkatli kararlar verdiklerini sözlerine ekledi.

"Son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi istiyoruz"

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sözlerine Avrupa şampiyonu olan milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ile Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ederek başladı. Beşiktaş maçına çok iyi hazırlandıklarını belirten Kartal, "Beşiktaş maçına çok iyi hazırlandık. Oyunun başında çok tempolu, üretken oyunla 15 dakikada net pozisyonlara girdik. Rakibin atılması sonrası 30’da golü bulduk. Rakibin sahasına kapanması sonrasıyla üretkenliğimiz azaldı. 2. yarıya başlamadan oyuncularımla şunu konuştuk; Beşiktaş Kadıköy’de başarılı sonuçlar aldı bunun bilincinde olmamız gerektiğini konuştuk. 2. yarıda 2. golü bulduk, 3-4 de bulabilirdik. 2-1 maçı kazanmasını bildik, 3 puan aldık yolumuza devam ediyoruz. Maçın başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Lider Galatasaray ile olan şampiyonluk yarışı için yorumda bulunan İsmail Kartal, "Yüzdesel olarak değil önümüzdeki 4 maçı kazanıp son ana kadar şampiyonluk yarışının içinde olmayı, son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi istiyoruz. İnancımızı yitirmedik" dedi.

"Ümidimizi yitirmediğimizi ortaya koyduk"

Kartal, Sakatlanarak oyundan çıkan İsmail Yüksek’in durumu için, "İsmail Yüksek’in sakatlanmasına çok üzüldük. Durumu henüz net değil. Yarın MR sonucu sonrası ortaya çıkacak" dedi. Hafta içinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaptıkları toplantıya da değinen İsmail Kartal, "Samandıra’da Fenerbahçe ailesi olarak yemek yedik, toplantı yaptık. Takımımızın son ana kadar ümidimizi yitirmediğini ortaya koyduk" açıklamasında bulundu.

"Galatasaray maçını kazanacağımıza inanıyorum"

RAMS Park’ta oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili gelen soruya ise sarı-lacivertlilerin teknik direktörü, "Bugün sürekli golü kovalayan, rakip ceza sahasında olan bir Fenerbahçe vardı. Bugün 2-1 kazandık ama çok daha farklı da kazanabilirdik. Rakibimizin sahasında oynayacağımız maçta o günkü şartlar, o günkü konsantrasyon önemli olacak. Oyuncularıma güveniyorum ve kazanacağımıza inanıyorum" şeklinde cevap verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, hakem kararları ve verilen kartlarla ilgili de, "Bize her maç çok kolay sarı kartlar çıkarıldı. Bunun sıkıntısını yaşadık. Sınırdaki oyuncularla sıkıntılar birikti. Son maçta hakemlerin daha kararlı kartlar gösterildiğini görebiliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler