Fenerbahçe'de İsmail Kartal ve Tadic'ten Olympiakos maçı öncesi açıklama

Akın Ungan
17.04.2024 - 18:36 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 19:12

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos'a karşı rövanş maçına çıkacak. Teknik direktör İsmail Kartal ve yıldız oyuncu Dusan Tadic, maç öncesi açıklama yaptı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal ve Tadic'ten Olympiakos maçı öncesi açıklama

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşen Fenerbahçe, 3-2 kaybettiği maçın rövanşına çıkacak. Kadıköy'deki mücadele öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Sarı-Lacivertliler'in yıldız oyuncusu Dusan Tadic basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tadic: "Taraftarımızı arkamıza almamız gerekiyor"

Dusan Tadic basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "Ben harika bir taraftarımız olduğunu düşünüyorum. Hatta gördüğüm en iyisi diyebilirim. Bunu olumlu anlamda kullanmamız gerekiyor. İyi şeyler, kötü şeyler olur. Bunlar normal. Bu sorumlulukları almalıyız. Büyük takımlarda oynama sebebimiz bu baskıyla baş edebilmeyi bilmemiz. Taraftarımızı arkamıza almamız gerekiyor. Yarın da harika bir atmosfer olacak"

"Benim pozisyonumda oynuyorsanız, önünüzdeki oyuncunun gol kralı olmasını istersiniz. Ama bu takımın başarısı. Hem hoca, hem çalışanlar hep birlikte bu başarıyı ortaya çıkarmış olursunuz"

İlgini Çekebilir
Mendilibar: "Buraya iyi oynayıp tur atlamaya geldik"
Habere Git

"Böylesine güzel bir kulüpte 50 maç oynamak güzel. Umarım bunu yarın daha da güzelleştiririz. Yarın galip gelmek istiyoruz"

"Umarım bu hataları yarın tekrarlamayız"

"İlk maçta ilk 10 dakikaya iyi başladığımızı düşünüyorum. 1-2 tane net pozisyona girdik. Daha sonra 2 hata yaptık. Sonra maç değişti. Umarım bu hataları yarın tekrarlamayız ve saha içinde daha iyi takım olduğumuzu gösteririz. Güçlü oyunumuzu ve kalitemizi yansıtmalıyız. Olympiakos'a çok saygı duyuyoruz. Çok güçlü bir takım. Umarım daha iyi taraf olduğumuzu gösteririz"

Kartal: "Yarı finale çıkmak için mücadele edeceğiz"

İsmail Kartal ise şunları kaydetti: "İlk maçta 3-2 kaybederek geldik. Yarın muhteşem taraftarımızın önünde yarı finale çıkmak için mücadele edeceğiz. Yaptığımız analizler doğrultusunda iyi bir takımları var. Oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları var. O maçta bu daha net ortaya çıktı. Olympiakos iyi bir takım. Biz de iyi bir takımız. Taraftarlarımızın vereceği enerjiyi pozitife çevirip, rakibimizi yenip maçı kazanarak yarı finale adım atmak istiyoruz"

İlgini Çekebilir
İşte TFF'nin Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için görüştüğü hakem!
Habere Git

"Gol atalım derken bireysel hatalardan gol yedik"

"Biz Yunanistan'da da iyi başlamıştık. Gol atalım derken bireysel hatalardan gol yedik. Yarın inşallah böyle bireysel hatalar yapmadan kendi güçlü oyunumuzu yansıtarak maçı bitirmek istiyoruz"

"Yeterli desteği alıp almadığımı kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

"Her şey ortada çok açık ve net. Yeterli desteği alıp almadığımı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben işimi yapıyorum. Bu takımın nasıl oynadığı, ne kadar goller attığımız her şey ortada. Eleştiriliyorsak söyleyecek lafım yok. Her eleştiriye kafayı takarsak işimizi yapamayız. Çok fazla dışarıdan etkilenmiyorum"

"Djiku yarın oynayabilir"

"Djiku çok iyi durumda. Bu akşamki antrenmanda bakacağız. Yarın oynayabilir. Oynayacağına bu akşam karar vereceğiz. Djiku çok kaliteli bir oyuncu, çok karakterli. Hatta bir maçta ayağının tarak kemiği kırılıyor, maçı o şekilde bitiriyor haberi yok"

"Bazı maçlarda altyapıdan çocukları oynatmak mecburiyetinde kaldım"

"Biz oyuncularımızdan yoksun şekilde maçlara çıktık. Bazı maçlarda altyapıdan çocukları oynatmak mecburiyetinde kaldım. Çok zor bir süreçten geçtik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yarın inanıyorum ki son yapacağım antrenmanda bu sezonun belki de sezon başı nasıl başladıysak, yarınki maça en ideal 11'le başlamayı ümit ediyorum"

"Sezon başındaki 11'e yakın bir 11'le sahaya çıkacağız"

"Sezon başında çok iyi başladık. Sonraki sakatlıklardan dolayı istediğimiz güçlü oyunu bir dönem yapamadık. Oyun içinde ara ara yapıyorduk. Ama bir şekilde de maçları kazanmasını bildik. Bu demek değil ki böyle gidecek. Yarın inanıyorum ki sezon başındaki 11'e yakın bir 11'le sahaya çıkacağız"

"Sporcu sakatlıkları yüzde 200 artmış"

"Takımdaki bütün oyuncularım düzeldi. Bir tek Mert Hakan var. O da 2-3 gün sonra takım antrenmanlarına başlıyor. Tadic 50'inci maçına çıktı. 8-9 tane de milli takımında oynadı. Avrupa'daki büyük futbol adamları maç yoğunluğundan şikayetçi. Bu kadar fazla maç oynatmak zararlı. Bu oyuncular kaldıramıyor. Hollandalı bir bilim adamının açıklamasına göre Covid'ten sonra sporcu sakatlıkları yüzde 200 artmış"

"Ben böyleysem United, Bayern Münih, Liverpool onların cevabını kim verecek. Bu kadar maç oynamak kolay değil. Ayrı bir konu. Sadece ben değil, tüm Avrupa muzdarip. Bu kadar maç oynamayı oyuncular kaldıramıyor"

Oosterwolde'nin durumu

"Şu anda iyi durumda. Çok güçlü bir kas yapısı var. Beklenenden daha erken aramıza dönebileceğini tahmin ediyoruz. Operasyonu güzel geçti. Belki de lig bitmeden aramıza katılabilir"

Senin için hazırladığımız haberler