Mame Thiam bir ilki başardı! Pendikspor...

Ali Bozkurt
07.05.2024 - 00:39 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 00:45

Süper Lig’in 35. Haftasında İstanbul temsilcisi Pendikspor Antalyaspor’a konuk oldu. Küme düşme hattında bulunan Bordo-Beyazlılar çok önemli bir 3 puan alarak umutlarını yeşertti.

Mame Thiam bir ilki başardı! Pendikspor...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’deki ilk sezonu yaşayan Pendikspor alev hattının içinde bulunuyor. İbrahim Üzülmez’in öğrencileri Antalyaspor’u Antalya’da geriden gelip 2-1 mağlup etti ve ligde kalmak için umutlarını yeşertti. Pendikspor’da geri dönüş ateşini ise tecrübeli golcü Mame Thiam yaktı.  

Antalya’da iki farklı formayla gol attı

2023/2024 sezonun ilk yarısında Kayserispor forması giyen Mame Thiam bu dönemde Antalyaspor deplasmanına Kayserispor formasıyla çıktı. Sarı-Kırmızılıların Akdeniz temsilcisine konuk olduğu maç 1-1 sonuçlanırken Thiam maçtaki ilk golün sahibi oldu. Devre Arasında Pendikspor’a transfer olan Senegalli golcü 35. Hafta mücadelesinde bu kez Pendikspor formasıyla Corendon Airlines Park Stadyumu’na çıktı. Pendikspor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta Thiam takımının ilk golünü attı. Böylece 31 yaşındaki Senegalli forvet bir sezon içerisinde iki farklı formayla Antalyaspor deplasmanında gol atan ilk futbolcu oldu.

Antalyaspor’u seviyor

5 sezondur Süper Lig’de mücadele eden Mame Thiam’ın Süper Lig kariyeri Kasımpaşa ile başladı. Kasımpaşa’nın Birleşik Arap Emirlikleri Körfez Ligi ekibi Ajman Club’dan transfer ettiği Senegalli forvet Süper Lig’de 4 farklı takımda forma giydi. Mame Thiam’ın en çok gol attığı Süper Lig ekibi ise 7 gol attığı Antalyaspor.

Fenerbahçe’de istenileni veremedi

Kasımpaşa’da gösterdiği tek sezonluk performansıyla dikkatleri üzerine çeken Mame Thiam sezon sonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de çıktığı 34 maçta 8 gol 2 asistlik performans gösteren Senegalli forvet sezon sonunda Sarı-Lacivertli ekipten ayrıldı ve 1.5 milyon euro’luk transfer bedeliyle Kayserispor’a transfer oldu. 

Pendikspor’un haftası

Küme düşme hattında çok heyecanlı maçların oynandığı haftada Gaziantep FK ile Hatayspor’un berabere kaldığı mücadelenin ardından Konyaspor’da evinde Fenerbahçe’yi ağırladı ve sahadan bir puanla ayrıldı. Deplasmanda aldığı Antalyaspor galibiyetiyle umutlarını arttıran Pendikspor 16. Sıradaki Konyaspor’la arasındaki puan farkı 4’e düşürdü. Ligin bitimine üç hafta kala umutları yeşeren Pendikspor Süper Lig 36. Haftada evinde Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Karşılaşma 12 Mayıs Pazar günü saat 19:00’da Siltaş Yapı Pendik Stadyumu’nda oynanacak. 

Son hafta kıran kırana

Süper Lig’in son haftasında ise İbrahim Üzülmez’in ekibi küme düşme hattındaki en önemli rakiplerinden biri olan Selçuk Şahin’in yönetiminde olan Gaziantep FK’yı evinde ağırlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler