Nihat Kahveci'den Konyaspor maçı sonrası Fenerbahçe'ye sert eleştiri

Orhan Gülek
06.05.2024 - 22:55 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 01:15

Spor yorumcusu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin Konyaspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.

Nihat Kahveci'den Konyaspor maçı sonrası Fenerbahçe'ye sert eleştiri

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Heyecan dolu maçı Konyaspor 0-0'lık skorla sona erdi ve sarı-lacivertli ekip şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Maç sonu Spor yorumcusu Nihat Kahveci açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe inanılmaz tarihi bir sezon yaşıyor"

Fenerbahçe'nn gol sıkıntısına dikkat çeken Kahveci, "6 puan ve 6 averaj.İstatistiklere baktığımız zaman Fenerbahçe inanılmaz tarihi bir sezon yaşıyor, Galatasaray da aynı şekilde. Fenerbahçe,bu sezon 89 tane gol attın;bu maç bir tane gol atamadın.Ne kadar ufak bir şey 1 gol,ama lazım olduğu dönemde Batshuayi'si, Serdar'ı,Cengiz'i, Szymanski'si,Tadic'i;Dzeko'nun mininum 4-5 tane pozisyonu varken 1 tane bile atamamak çok enteresan durum.Böyle berabere kalırsın." dedi.

"Taç atan bir takım haline bürünmüşler"

Eleştirilerine devam eden Kahveci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maç önüne döndüğümüz zaman Konyaspor adına edeceğimiz tek laf ölümüne mücadele edecek lafıdır,ölümüne mücadele ettiler. Başka yapacak bir şeyi yok,kalitesi belli. Neden ligin dibinde oldukları net belli. Üç pas yapamıyorlar. Taç atan bir takım haline bürünmüşler,o kadar. Başka hiçbir organizasyon yok ama buna rağmen 89 tane gol atmış Fenerbahçe'nin bu maçta bir gol atamaması çok enteresan.

"Galatasaray futbolu, bugünkü Fenerbahçe'ye baktığımızda tam tersi"

Bugün bir farkı daha gördük. Maçın başından sonuna kadar istifini bozmayan, sakin,özgüvenli bir Galatasaray futbolu, bugünkü Fenerbahçe'ye baktığımızda tam tersi. 60.dakikadan 100.dakikaya kadar panik halinde,sadece orta kesen,top şişiren bir Fenerbahçe vardı. Nasıl kazanacaksın? Sahanın içinde şut atan oyuncuların var,şut pozisyonu hazırlamıyorsun,40 metreden Becao vuruyor. Derler ya bazen "Becao oradan kaç golün var" diye,adam vurdu helal olsun.Mert Hakan şut denemiyor,Szymanski şut denemiyor! Fred'de bugün 6 numara bugün çok şut denemedi,o oralara girse oralarda bir şut opsiyonu olurdu. Ön tarafta üç tane üçünü toplasan 5.50 metre adam var. Arkası dönük verirsin,indirir ve şut atarsın. Kapalı defansı nasıl açacaksın başka türlü? Tamam,orta da bir seçenek de 150 tane orta açtın. Bu arada madem orta açacaksın,bu takımda nokta atışı orta açabilen Tadic'i niye oyundan çıkardın? Szymanski ne zaman sol ön oynadı?

"Yaşanmamış bir mucizesi yaşansın ki Fenerbahçe şampiyon olsun"

"Şampiyo" dedim ben Galatasaray'a 3 hafta önce. Son harfin iki çizgisini attılar,sondaki bir çizgi kaldı.Aradaki fark 6 puan,ligde rekorları kırmış Galatasaray,alınabilecek 9 puan var.Şu anda istatistiklere baktığımız zaman son 15 sezonda son 5 haftaya önde girdiği 15 sezonu şampiyon olmuş. Futbol tarihinin akıllara gelmemiş, yaşanmamış bir mucizesi yaşansın ki Fenerbahçe şampiyon olsun.

"Kapkara bir Mayıs"

Fenerbahçe'yi bu sezon en çok övdüğümüz kısım ilk 15-20 dakikadaki maç başlangıçlarıydı,o dakikalarda erken bulduğu goller sonra o özgüvenle akan Fenerbahçe.Özellikle Süper Kupa maçından sonra Nisan ayına "Kara Nisan" dedim,şimdi de "Kara Mayıs"diyorum. Kapkara bir Mayıs. Bu dediğim ağır mı bilmiyorum ama moraller 0,kapkara bir gece,bir gol atılamadı.

"Ben hakem olsam kırmızı kart verirdim"

Fenerbahçe'yi bu sezon en çok övdüğümüz kısım ilk 15-20 dakikadaki maç başlangıçlarıydı,o dakikalarda erken bulduğu goller sonra o özgüvenle akan Fenerbahçe.Özellikle Süper Kupa maçından sonra Nisan ayına "Kara Nisan" dedim,şimdi de "Kara Mayıs"diyorum.Kapkara bir Mayıs.Bu dediğim ağır mı bilmiyorum ama moraller 0,kapkara bir gece,bir gol atılamadı. Bu arada da maçın içinde Fenerbahçe kötüydü.Konyaspor,Fenerbahçeden daha kötüydü,hakem hepsinden kötüydü!Autlara korner veriyor,kornerlere aut veriyor,yanlış taçlar veriyor...( Ahmet Oğuz'un pozisyonu için) Topa rakiple beraber gidersin bir hamye yaparsın rakiple beraber sert anlarım.Bu arada Ferdi'nin pozisyon öncesi Ahmet Oğuz'a yaptığı bir faul var,hakem devam ettirdi.Hakem hatası,faulü vermedi.Sinirlendi gitti Ferdi'ye koştu.Dersin ki;taban atmadı,yumruk atmadı ama niyeti çok kötüydü. Ben hakem olsam kırmızı kart verirdim, eğer hakem verseydi hiç sorgulamazdım da.Çünkü top yok orada ve buna rağmen gidip Ferdi'ye vurdu.Bence sportmenliğe aykırı bir durum var ortada.

"Korner kullanmayı unutmuşsun"

Cengiz,kardeşim bak fizik olarak hazır olmayabilirsin,olabilir. Korner kullanmayı unutmuşsun. İki tane korner attı,diğer taçın oradan çıktı top.Bu bile oyuncuların üstündeki baskıyı anlatıyor bana."

Senin için hazırladığımız haberler