Okan Buruk: "Bir şampiyonluk daha kazanmak istiyoruz"

İsa Kethüda
26.02.2024 - 22:39 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 00:01

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

Okan Buruk: "Bir şampiyonluk daha kazanmak istiyoruz"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Maç sonrası sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Bizim maç başlangıcımız düşüktü"

Maça iyi başlayamadıklarını söyleyen Buruk, "Antalyaspor'un iyi oynadığını söylemiştik. Belki defansif zaafları olan bir takım. Ofansif olarak toplu oyunda iyiler. Ekstra iyi işler yaptılar. Bizim maç başlangıcımız düşüktü. Maç kaybettikten sonra yeni bir maça çıkmak zor oluyor.

"2-0 yapsak çok başka maç olurdu"

Eksiklerimiz var, birçok şeyimiz var. İstediğimiz gibi başlamadık. İlk golü bulduk, 2-0 yapsak çok başka maç olurdu. İkinci yarı penaltı ile maçı bitirebilirdik. İkinci yarı daha iyiydik. Son iki maçtaki sıkıntımız kaptırdığımız toplar. 

İlgini Çekebilir
Kerem Aktürkoğlu'ndan hodri meydan: "Kupayı kaldıran taraf biz olacağız!"
Habere Git

"Liderliği geri aldık"

İlk yarı yediğimiz golden önce ortaya oynamayı denedik, rakip orayı kapattı. Prag maçında 3 golü top kaybı sonrası yedik. En büyük sıkıntımız yine geriden oyun kırarken top kayıpları. Liderliği geri aldık, hedefimiz kazanarak devam etmek. Üç gün sonra kupa maçı, sonra deplasmanda Beşiktaş derbisi var" dedi. 

"Fenerbahçe ile çekişmemiz çok yakın geçiyor"

Açıklamalarına devam eden Buruk, "İç sahada taraftarla çok güçlü şekilde oynuyoruz. Genel olarak galibiyet yüzdemiz çok fazla. Kazanmak için oynuyoruz. İki senedir Fenerbahçe ile çekişmemiz çok yakın geçiyor. 

"Son düzlüğe girdik"

İki takımın da puan kaybına tahammülü yok. Son düzlüğe girdik. Galatasaray'ın son düzlükteki gücünü, bundan önceki kazandığı şampiyonlukları biliyoruz. İnşallah bir şampiyonluk daha kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'da isyan: "Hakem, Fenerbahçe'nin rövanşını aldı!"
Habere Git

"Icardi’nin net hatırladığı bir şey yok"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’ye verilen cezanın sorulması üzerine Buruk, "Öbür maçın üzerinden çok geçti. Montaj görüntüler çıktı. Icardi’nin net hatırladığı bir şey yok. Maçın içerisinde birçok oyuncuyla ilgili bu görüntüler çıkartılabilir. Icardi’nin bu tür şeylerin içinde hiç olmadığını görüyoruz. Futboluyla ön plana çıkan, Galatasaray için en iyisini yapmaya çalışan biri. Onun için de sürpriz oldu. Bir sonraki maçta hazır hale gelecek. Hepimiz için sürpriz oldu. Dün Icardi üzerine çalıştık" diye cevap verdi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, hedefinin Galatasaray ile 5. yıldızı kazanmak olduğunu ifade etti.

"Köhn hızlı uyum sağladı"

Alman sol Derrick Köhn için ise Okan Buruk, "Köhn bence iki oynadığı maçta da takıma çok hızlı uyum sağladı. Kişisel olarak bence inanılmaz sıcak ve takım içerisinde çabuk girdi, herkes kaynaştı. Sosyal yönü de kuvvetli bir oyuncu. Sahadaki kadar soyunma odasına çok hızlı uyum sağladı. Bu güzel bir şey" dedi.

"Zaha’dan beklentimiz yüksek"

Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Zaha’dan beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Buruk, "O da oynamak istiyor. Bir yandan onu da anlıyorum. Baştan başladığında daha iyi olacağını düşünüyor. Oyunun devamında da bizim de beklentimiz ondan daha fazlası. Son oyuna girdiği maçlarda beklentimizi karşılamadı. Başladığında daha iyi hissettiğini söylüyor. Burada bir yarış var. O da yarışacak. Formayı almak daha iyisini yapacak. Daha iyisini yaptığı zaman da formayı alacak" açıklamasında bulundu.

"Beşiktaş derbisine kazanmak için gideceğiz"

Beşiktaş deplasmanın zor olduğunu vurgulayan Buruk, "Derbi maçları herkesin meraklı beklediği bir maç. Rakibimiz de son maçlarda kazandığını ve gol yemediğini görüyoruz. Güvenli bir oyunu seçiyor. İstanbulspor maçında da net bir şekilde gördük. Bizim için orada kazanmak çok önemli. Kazanmak için gideceğiz. Şampiyonluk yolunda kazanmak zorundayız. Beşiktaş da bizi yenmek için sahaya çıkacak İyi ve formda oyuncuları var. Ana hedefimiz kazanmak. Çok fazla rekorlardan, ilklerden çok kazanarak liderliğimizi devam ettirmek için iyi bir fırsat" dedi.

"Sparta Prag maçı özelinde kendimi de suçladığım birçok yer oldu"

Kendisinin de formda olduğu ve hata yaptığı maçları olduğunu belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Hepsinde çok iyi işler yaptık diyemem. Bazen de eliniz kolunuz bağladığı yerler oluyor. Sparta Prag maçında defansif anlamda çok fazla hamle şansımız olmadı. Bazen de elinizden bir şey gelmiyor. Sparta Prag maçı özelinde kendimi de suçladığım birçok yer oldu. Ligde önemli bir puana ulaştık. Böyle devam edersek rekor kırabiliriz. Geçen sene tek maç oynuyorduk. Daha rahat hazırlanıyorduk. Hakim Ziyech, Ndombele ve Serge dönecek. Kadromuz tam olduğu bence performans olarak da takım daha iyi işler yapacak" şeklinde konuştu.

Sparta Prag maçından sonra uçakta oyuncularla tek tek konuştuğunu ifade eden Okan Buruk, "Devamında toplantı yaptığımızda en çok altını çizdiğimiz şey Galatasaray’ın çok başarılı olduğuydu. 42 maçta 31 galibiyet almıştı, Avrupa dahil. Çok da başarılı olacak bir takım. Bu başarı üzerinden tekrar kenetlenip, yukarı çıkmamız gerektiğini düşündük. Bugünkü galibiyet çok önemliydi" diye konuştu.

"Aurier’i Beşiktaş maçına yetiştirmeyi düşünüyoruz"

Yeni transfer Fildişi Sahilli futbolcu Serge Aurier’in durumu hakkında bilgi veren Buruk, "Planlamamız Beşiktaş maçında olması yönünde. Bu hafta antrenmanlara çıkacak. Ziyech önümüzdeki hafta yavaş yavaş takıma katılacağını düşünüyoruz. Ndombele yarın büyük ihtimalle başlayacak. Aurier’i Beşiktaş maçına yetiştirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler