Paola Egonu'dan VakıfBank sözleri: Para için mi transfer oldu?

Aleyna Gürgen
24.04.2024 - 20:39 | Son Güncellenme: 24.04.2024 - 21:06

İtalyan milli voleybolcu Paola Egonu yeni açıklamalarında VakıfBank, Giovanni Guidetti, milli takım ve kariyerinden bahsetti. İşte detaylar...

Paola Egonu'dan VakıfBank sözleri: Para için mi transfer oldu?

İtalya Ligi ekiplerinden Allianz Vero Volley Milano'da forma giyen Paola Egonu, ELLE için yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Egonu, 2022-23 döneminde neden VakıfBank'a transfer olduğunu açıkladı. 

"Türkiye'ye gittim çünkü..."

ELLE ile yaptığı röportajda transfer kararlarını paraya göre vermekle itham edildiği belirtilen Paola Egonu bu iddiaları yalanladı ve VakıfBank'a transfer olma nedenini şu sözlerle açıkladı: "Hiçbiri doğru değil. Kariyerimde beni yönlendiren şeyin para olduğu bir noktada değilim. Bir gün bu olacak ama o gün, bugün değil. Türkiye'ye gittim çünkü Giovanni Guidetti ile antrenman yapmak ve saygı duyduğum sporcularla oynamak istiyordum. Dediğim gibi, gitmem gerekiyordu. Yaşamak için doğru bir deneyimdi. Genç ve duygusalım, hâlâ kalbimin sesini dinliyorum. Yine de para önemli.  Ben de herkes gibi çalışıyorum ve herkes gibi iyi yaşayıp aileme güvence sağlamak istiyorum. Aileme bakmak için yaptığım fedakârlıkları sadece ben biliyorum. Açıkçası bu eleştiriler beni incitiyor çünkü beni yansıtmıyorlar. Ben de herkes gibi hatalar yapıyorum ama iyi kalpli, iyi bir insanım. Yavaş yavaş her şeyi oluruna bırakmayı öğreniyorum. Er ya da geç bunu başaracağım."

"Türkiye'de geçirdiğim bir yıl kendimi yeniden bulmama yardımcı oldu"

Paola Egonu, Dünya Şampiyonası sonrası İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan ayrılması hakkında ise şunları söyledi: "Kesin bir vedayı hiç düşünmemiştim ama o anda bir molaya ihtiyacım vardı. İçimde baskı ve sorumluluk taşımaktan yorulmuştum. Tüm özgüvenimi kaybetmiştim ve kendimi toparlamaya ihtiyacım vardı. Türkiye'de geçirdiğim bir yıl kendimi yeniden bulmama yardımcı oldu. Uzaktan, olaylara bakış açımı tersine çevirmeye çalıştım. Sporun şöyle bir şey olduğunu kabul etmelisiniz ki bir kazanır ve bir kaybedersiniz. Ancak kaybettiğinizde doğru tutuma sahipseniz yeniden kazanmanın temelleri atarsınız. Bunu fark ettiğimde, Türkiye'deki sezonumun sonunda dedim ki' Tamam, şimdi yapabilirim. Geri dönebilirim.'"

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt, Paola Egonu'yu geçti, tüm zamanların rekorunu kırdı!
Habere Git

"Her zaman etrafımda kıskançlık olmuştur"

Etrafında her zaman kıskançlık olduğunu söyleyen İtalyan pasör çaprazı "Bunu söylemek kötü ama evet, her zaman etrafımda kıskançlık olmuştur. Bu olduğunda her zaman beni kıskanan insanların kendilerine odaklanırlarsa harika şeyler yapabileceklerini düşünmüşümdür." dedi.

"İnsanlar beni bir insan olarak düşünmekte zorlanıyor"

Paola Egonu, insanların sahadaki haline çok odaklandığını ve arka planda yaşadıklarını kaçırdığını şu ifadelerle belirtti: "Bence sorun şu ki insanlar beni bir insan olarak düşünmekte zorlanıyor. Beni sahada görüyorlar ve arka planda ne olduğunu düşünmeden o anda kalıyorlar. Ama bunun ardında herkes için olduğu gibi kötü günler, iyi günler, güvensizlikler var. Beni takip eden insanlara farklı bir duyarlılık aktarmak da benim sorumluluğum, biliyorum ama bazen zor oluyor."

"Ben bir sporcuyum ama aynı zamanda..."

Açıklamalarında kendisine bakım yapmaktan zevk aldığını belirten Egonu bedenine iyi bakmak istediğini "Hem de çok. Kremler, bakımlar, saçlar, tırnaklar... Kendimi iyi hissetmek için yapıyorum. Ben bir sporcuyum ama aynı zamanda güzel olmak isteyen bir kızım. Bu kadar uzun tırnaklarla oynamamalıyım ama yine de oynuyorum. Her zaman kırılıyorlar ve onları yeniden yaptırıyorum. Takma kirpikleri de çok seviyorum. Ama bu sadece bir estetik meselesi değil, hayatta olduğum sürece bedenimin içinde yaşayacağım ve ona iyi bakmak istiyorum." ifadeleriyle belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler