Rıdvan Dilmen : “Ali Koç’un kararına saygı duyarım ama…"

Cem Ergün
06.05.2024 - 23:22 | Son Güncellenme: 06.05.2024 - 23:38

Süper Lig'in 35'inci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-Lacivertli ekibi, TV 8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen : “Ali Koç’un kararına saygı duyarım ama…"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk ve küme düşme yarışını yakından ilgilendiren mücadelede deplasmanda Konyaspor ile 0-0 beraber kaldı. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla puanını 90'a, Konyaspor ise 37'ye yükseltt. Ligde son 3 haftaya girilirken Fenerbahçe'nin, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 6'ya çıktı. Sarı-Lacivertli ekibi, %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

"Saygı duyarım ama..."

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'ya çıkmama kararını şu sözlerle değerlendirdi: "Fenerbahçe'nin 10 yıldır gelen haksızlıklara karşı bir durumu var. Süper Kupa'ya da çıkmadılar bu yüzden. Ben Ali Koç'un öyle karar almasına saygı duyarım ama onun yapılacağı yer Süper Kupa değildi. Galatasaray'ın bir psikolojik üstünlüğü var birkaç yıldır."

"Galatasaray senin birkaç yıldır önünde"

Sözlerine devam eden Dilmen, "Süper Kupa, rakibin Galatasaray'a gitti. Galatasaray senin birkaç yıldır önünde. Finalde kaybettin diyelim, şu psikolojik durumdan daha kötü olmayacaktı ama kazandığında senin ligini de etkileyecek bir durum vardı. Ama yabancı hakem olmazsa oynamayız diye o kadar takıldılar ki." dedi.

Süper Kupa finalinde ne yaşandı?

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali'nin, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesine karar verilmişti. Ancak maç günü, Suudi yetkililerin Atatürk görselinin yer aldığı tişörtlere ve sözlerinin yer aldığı pankartlara izin vermemesi üzerine iki takım da maça çıkmama kararı almıştı.

Suudi Arabistan'da yaşanan olayların ardından Süper Kupa finali, 7 Nisan tarihine ertelenmişti. Şanlıurfa'da oynanması planlanan mücadeleye Fenerbahçe, A Takımı ile değil, U19 kadrosuyla çıkma kararı aldı.

Maça U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe'nin, ilk düdükle beraber sahadan çekilmesi bekleniyordu. Ancak Galatasaray, maçın henüz 1. dakikasında Mauro Icardi'nin golüyle öne geçti ve golün santrası yapılmayarak, Sarı-Lacivertli ekip maçtan çekildi.

Senin için hazırladığımız haberler