Yeni bir spor kanalı daha geliyor!

07.04.2018 - 23:44 | Son Güncellenme: 07.04.2018 - 23:44

Yeni bir spor kanalı daha geliyor!

Ntv Spor efsanesi bitti

Türkiye’nin önde gelen spor kanallarından biri olan Ntv Spor, tüm bu gelişmelerin ardından geride bıraktığımız haftalarda yayın hayatına resmen son vermişti.

Yeni bir spor kanalı doğuyor!

Ntv Spor’un kapanmasının ardından A Spor ve yayıncı kuruluş beIN Sports üstünde yoğunlaşan televizyon yayıncılığında bir boşluk oluştuğu konuşuluyordu.

Türkiye’nin en büyük medya satışını gerçekleştirerek Doğan Medya’yı bünyesine katan Demirören Medya’nın yeni bir spor kanalı kurmayı planladığı iddia edildi.

Futbol ağırlıklı yayınlar yapması konuşuluyor

Yıldırım Demirören’in, D Spor’u yeniden hayata geçirmeyi planladığı ve bu kanalın futbol ağırlıklı yayınlar yapan bir kanal olacağı öne sürüldü.

Erdoğan Demirören’in oğlu olan ve daha önce Beşiktaş başkanlığı da yapan Yıldırım Demirören, şu anda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Satış süreci nasıl gerçekleşmişti?

Türk medyasının önde gelen gruplarından Aydın Doğan'ın Onursal Başkanlığı'nı yaptı Doğan Holding, daha önce Vatan ve Milliyet gazeteleri için masaya oturduğu Erdoğan Demirören ile bu kez tüm medya kuruluşlarının satışı konusunda anlaştı.

İki grup arasında gerçekleşen görüşmeler sonunda 1 Mayıs'ta 70'inci yaşını kutlamaya hazırlanan Hürriyet Gazetesi'nin de yer aldığı, Doğan Grubu'na ait tüm medya kuruluşları 1.2 milyar dolarlık (dünkü dolar kuru ile 4.7 milyar TL) bedel ile Demirören Grubu'na satıldı. Doğan Şirketler Grubu bünyesinde, Hürriyet Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News gazeteleri yer alırken, Doğan Burda Grubu bünyesinde aralarında Ekonomist, Capital gibi dergilerin de yer aldığı 20 aylık ve 7 özel süreli derginin yanı sıra çeşitli periyotlarda toplam 80 yayın bulunuyor.Grubun ayrıca TV alanında, CNN Türk, Kanal D yer alırken, Blu TV ve DSmart ile dijital yayın platformları yer alıyordu. Ayrıca yayın dağıtım şirketi Yay-Sat da Demirören Grubu'na satılmış oldu.

Neler satıldı?

Hürriyet, Posta, Fanatik, Kanal D, CNN Türk, Doğan Kitap, Blu TV, DSmart, Yay-Sat, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Egmont, Doğan Dağıtım, Doğan Media International, Doğan Haber Ajansı (DHA), tv2, Dream TV, Dream Türk, Radyo D, Slow Türk, CNN Türk Radyo, D Productions, Doğan Music Company (DMC), hurriyet.com.tr, posta.com.tr, fanatik.com.tr, hurriyetdailynews.com, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. ve aralarında Atlas, Auto Show, Burda, Capital, Ceo Life, Ekonomist, Elele, Elle, Yacht Türkiye'nin de bulunduğu Doğan Burda bünyesindeki 80 dergi de satıldı.

Doğan Medya’nın Demirören Medya’ya satışı gerçekleşti. Aydın Doğan, satışı gerçekleşen medya kuruluşlarına bir veda ziyareti gerçekleştirdi ve medyadaki Doğan dönemi resmen tamamlandı.

Demirören Grubu’nun satış sonrası nasıl bir politika izleyeceği ise belirsizliğini koruyor. Erdoğan Demirören’in TV ve gazetelerde yönetim bazında bazı kararlar alabileceği konuşuluyor.

Bir başka iddia ise Türkiye’nin en önemli haber ajanslarından biri olan DHA (Doğan Haber Ajansı) ile ilgili. Demirören’in DHA’nın isminde değişikliğe gideceği ve Doğan Haber Ajansı’nın ismini Demiören Haber Ajansı olarak değiştirileceği ileri sürülüyor. İsim değişikliği sonrası ajansın kısaltması olan DHA ise aynen devam edecek. Bir başka olasılık ise Demirören’den esinlenerek kısaltmaya bir harf daha eklenerek DEHA ismini tercih edilecek olması.

Aydın Doğan da değiştirmişti

Yeni yönetimin ilk icraatlerinden birinin bu olması bekleniyor. Aydın Doğan da Hürriyet’i satın aldıktan sonra Hürriyet Haber Ajansı’nın adını Doğan Haber Ajansı olarak değiştirmişti.

Türkiye’deki sporseverlerin hafızasında hatırı sayılır bir yer edinen NTV Spor kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı.

Yeni kanal, Ntv Spor'un yerine geldi

NTV Spor’u aldığı belirtilen Discovery Communications ile Doğuş Yayın Grubu arasında iki yıl önce bir stratejik ortaklık anlaşması da kurulmuştu. Bu ortaklık ile Discovery, Türkiye’deki kanal sayısını 13’e çıkarmanın yanı sıra reklam verenlere daha geniş ve etkin bir portföy sunarak Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası medya şirketi pozisyonunu da güçlendirmeyi hedeflemişti.

Discovery Communications’ın kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel & Living, Animal Planet gibi birçok konsept kanal bulunuyor.

NTV Spor, kapanışını ise "Gerçek efsaneler bir gün evlerine döner..." temalı videolar ile duyurmuştu.

Resmi açıklamayı yaptılar

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de "Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor" ifadesini kullanmıştı.

Ntv Spor'un yerine gelen D-Max kanalı, erkeklere yönelik yeni bir eğlence kanalı olacak ve içeriğinde spor yayınları da izleyenlere sunuluyor. D-Max kanalının tüm platformlarda yayın yapması bekleniyor.

Akdağ'dan Ntv Spor açıklaması

Fuat Akdağ, Genel Yayın Yönetmenliğini uzun yıllar yaptıpı NTV Spor'un kapanmasına dair Hürriyet'te değerlendirmelerde bulundu.

Ntv Spor'un kapanmasıyla ilgili iki şey

NTV Spor hayatımızdan unutulmaz bir hikaye olarak geldi ve geçti. Bu süreci anlatmaya kalksam sayfalar alır. Ama şunu söyleyebilirim; “Mükemmeldi.”

Bu mükemmelliği, ülkeye ve biz spor yazarlarına kazandıran da sayın Ferit Şahenk’tir. NTV Spor’u kapattı diye eleştirenler var. Bu büyük bir haksızlıktır zira Ferit bey NTV Spor’u kapatan değil, açan kişidir. Yıllardır verdiği desteklere ve yaptığı yatırımlara bakarsanız Ferit Şahenk’in Türk sporuna kattığı değeri daha iyi anlarsınız.

İddialar gerçekleşirse, D Spor adlı kanalda yepyeni programlar ekranlara gelecek. Spor medyasında işsiz kalan birçok programcı ve spiker düşünüldüğünde kanalın tanınmış birçok ekran yüzünü bünyesinde barındırabileceği öne sürülüyor.

Demirkol ile Fuat Akdağ bir araya mı geliyor?

Ntv Spor’da Fuat Akdağ ile birlikte Spor Servisi programında yorumculuk yapan Mehmet Demirkol’un hangi kanalda program yapacağı merak konusu oldu.

Aynı zamanda Fanatik Gazetesi yazarlarından biri olan Demirkol’un, Demirören’in bu gazeteyi satın almasının ardından yeni kurulacak spor kanalında yer alıp almayacağı konuşulmaya başlandı.

Ntv Spor kapandıktan sonra Fanatik’in sosyal medya aracılığıyla yaptığı canlı yayınlara katılan Mehmet Demirkol, profesyonel hayatta kendilerinin de bir karar vermek durumunda olduğunu ifade etmişti.

Bu arada sosyal medyada bazı izleyiciler, Mehmet Demirkol ve Fuat Akdağ’ın, aynı grupta olmasının ardından tekrar bu ikilinin aynı projelerde yer alma ihtimalini sevindirici gelişme olarak yorumladı. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler