Yok böyle bir düşüş! 3 yıl içinde Süper Lig’den 3. Lig’e...

18.03.2021 - 17:40 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 19:22

Mücadelesini genç oyuncularla 2. Lig’de sürdüren Karabükspor’un, 1922 Konyaspor'a 2-0 yenilmesiyle bitime 9 hafta kala 3. Lig’e düşmesi kesinleşti. Oysa Karadeniz temsilcisi 2017-18 sezonunda Süper Lig’de yer alıyordu. İşte detaylar…

Yok böyle bir düşüş! 3 yıl içinde Süper Lig’den 3. Lig’e...

AJANSSPOR-HABER

Kısa süre öncesine kadar Süper Lig’de mücadele eden Karabükspor bugün büyük bir üzüntü yaşadı. Bu sezon yoluna 2. Lig Kırmızı Grup’ta devam eden kırmızı-lacivertliler, 1922 Konyaspor'a 2-0 yenildi.

2 puanla ligin dibine demir attılar

Bu sonuçla ligde 1 galibiyet, 2 beraberklikle 5 puan toplayabilen, ancak 3 puanı silinince yalnızca 2 puanı kalan Karabükspor’un 3. Lig’e düşmesi bitime 9 hafta kala kesinleşti. 

Süper Lig'in zor deplasmanları arasındaydı

Son yıllarda büyük bir maddi kriz yaşayan Karadeniz temsilcisi, 2018 yılına dek Süper Lig’de yer alıyordu. Bir dönem şampiyonluk adayları için dahi zorlu bir deplasman haline gelen Karabük, 2014-15 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılmıştı.

Avrupa'da Rosenborg'u elediler

Burada Norveç futbolunun güçlü temsilcisi Rosenborg’u elemeyi başaran kırmızı lacivertliler, play-off turunda Fransızların köklü kulübü Saint Etienne’e penaltılar sonunda elenmişti. Bu düşüşün bir benzerini Ordusupor yaşamış, 5 yılda Süper Lig'den amatöre giderek kapanmıştı. Mor beyazlılar halen mücadelesini 52 Orduspor adıyla 3 . Lig'de sürdürüyor.

Kötü yönetilen kulüplere en çarpıcı örnek

Karabükspor’un bugün düştüğü durum tıpkı Gaziantepspor ve Mersin İdman Yurdu örneklerinde olduğu gibi futbolseverleri üzdü. Türk futbolunda kötü yönetilen kulüpler arasında belki de ilk sırada gelen Kardemir Karabükspor'da yaşananlar hakkında Ajansspor yazarı Atilla Türker de çarpıcı yazılar kaleme almıştı.  

Karabükspor, büyük soygun, demir parmaklıklar ve acı gerçekler...

Senin için hazırladığımız haberler