2021 AÖF kayıt yenileme başladı mı? AÖF bahar dönemi (ikinci dönem) kayıt yenileme ekranı
2021 AÖF kayıt yenilemeyi bekleyenler AÖF kayıt yenilemeye kısa süre kala araştırmalar yapmaya başladılar. 2021 AÖF kayıt yenilemeler ne zaman olacak gibi araştırmaların yanı sıra 2021 AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu mu gibi aramalar yapmaya da devam ediyorlar. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman olacak ve AÖF ikinci dönem kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu gibi sık sık sorular araştırılıyor. AÖF kayıtları nereden yenilenecek ve ücreti ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...
AÖF kayıt yenileme ne zaman?
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Şubat günü başlayacak ve 25 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.
AÖF nedir?
Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. ... Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir.
Açık öğretim dersleri nasıl olur?
Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme ” sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.
Açık öğretim sınavları nasıl olur?
Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.
Açık Öğretim kayıtları nasıl oluyor?
Açıköğretim fakültesine girebilmenin ilk koşulu, üniversite sınavına girmiş olmaktır. Sınava girip baraj puanını aşmanız durumunda AÖF kayıt yaptırma hakkı kazanmış olursunuz. AÖF’nde ki bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir. Yani barajı geçen her öğrenci girebilir. Fakat bazı bölümlerde ise kontenjan sınırı vardır. Baraj puanının biraz daha üstünde bir puan alan öğrenciler girebilir. Ayrıca AÖF, herhangi bir örgün üniversitede okuyup mezun olmuş adaylar içinde ikinci bir üniversite imkanı sunmaktadır. Yani üniversite sınavına girmeden ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz. Bunun için sınavsız ikinci üniversite kayıt zamanını takip edip beklemeniz gerekmektedir. Konuyla ilgili ayrıntıları ve tarihleri www.anadolu.edu.tr adresinden takip ederek öğrenebilirsiniz.