Atilla Türker yazdı: Beşiktaşlı voleybolcu Umut Güner! İşte o belgeler!
Bir önceki yazımda şöyle bir soru sormuştum:
“Sayın Fikret Orman...
Tüzük gereği 2 yılı tamamlamayan üyelerin Beşiktaş yönetim kuruluna girmesi mümkün değilken... O dönem henüz 1 yıllık üye olan Umut Güner için düzmece bir belge hazırlandığı... ‘Beşiktaş’ta voleybol oynadı’ denilerek Umut Güner’e hiç yoktan 1 yıl kıdem kazandırıldığı... Güner’in bu şekilde yönetime girdiği... Ne derece doğrudur?
Öte yandan... Umut Güner’in hiç bir zaman lisanslı voleybolcu olmadığına dair... Ortada bir belge var mı?”
İÇ İŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’YA DA BİLDİRİLDİ
Belgeleri yayınlamadan önce bazı bilgiler vereyim.
Bu konu, Beşiktaş Divan Kurulu’nda bulunan bir üye tarafından geçen ay Beşiktaş Denetleme Kurulu’na yazılı olarak soruldu. Denetleme Kurulu bir kez daha “yan pas” yaparak “Yetkili değiliz. Başka kurullara başvurun” cevabını verdi.
Bunun üzerine... Bu hassas durum, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da bir yazı ile bildirildi.
UMUT GÜNER... FİKRET ORMAN’IN SAĞ KOLU!
Sayın Umut Güner hakkında bazı bilgiler aktarayım.
Güner, Beşiktaş yönetim kurulunun en etkili ve yetkili isimleri arasında yer alıyor. As başkan... Transfer Komitesi Başkanı... Vodafone Park’tan sorumlu yönetim kurulu üyesi. Zaten stadın yapımında da sorumlu isimdi. Halen tüm transferlerden sorumlu.
Detay vereyim. Fikret Orman’ın göründüğü pek çok fotoğrafta Umut Güner’i de rahatlıkla görebilirsiniz.
2 YIL GEREKİRKEN, 15 AYDA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
Yavaş yavaş belgelere bakalım. Konuyu açalım.
İzninizle... Şu bilgileri hemen vereyim.
Beşiktaş Genel Kurulu’nun 20 Nisan 2003 tarihinde oy birliği ile kabul ettiği tüzük gereği... Bir üyenin, genel kurul üyesi olabilmesi için 2 tam yılını doldurması gerekiyordu. Bu tüzük, 24 Mayıs 2014 tarihine kadar yürürlükte kaldı.
Peki... Umut Güner, Beşiktaş’a ne zaman üye oldu? Belgede de görüleceği üzere... 1 Kasım 2010’da başvuru formunu doldurdu, 31 Aralık 2010’da da başvurusu kabul edildi. O dönem başkanlık koltuğunda Yıldırım Demirören oturuyordu.
Umut Güner için referans bölümünde adı yazılı isimler ise... Abdullah Özdil ve Kemal Altıntaş.
Aynı Umut Güner... 25 Mart 2012’deki Beşiktaş Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna girdi. Başkan Fikret Orman’la birlikte çalışmaya başladı.
ÜYELİK FORMUNDA VOLEYBOLCU YAZIYOR
Haliyle... Soru ve sorun şu: 31 Aralık 2010’da başvurusu kabul edilen Umut Güner... 25 Mart 2012’de yönetime nasıl girebilir?
Üyelik başvurusu ile yönetime girişi arasında sadece 15 ay varken... 2 tam yılı doldurması için 9 ay daha gerekirken... Nasıl yönetim kurulu üyesi oldu?
Şöyle oldu? Yine tüzük gereği... Beşiktaşlı lisanslı sporculara 1 yıl “kıdem” kazandırıldığı için, Umut Güner’in başvuru formuna “Sporcu üye” yazıldı.
Sporcu üye formuna da “1997-98 sezonunda lisanslı olarak oynadı” notu düşüldü.
Yine bu formda, Beşiktaş voleybol şube sorumlusu olan Aziz Kalağoğlu’nun adına yer verildi.
Bu şekilde... Umut Güner 1 yıl kıdem kazandı.
KAYITLARDA ADI BULUNAMADI
Peki, hiç voleybol oynamış mı Umut Güner? Konu ile ilgili yapılan bir başvuru üzerine... İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 25 Ağustos 2016’da verdiği cevap şu:
“Umut Güner adlı vatandaşın, spor bilgi sisteminde daha önce hiçbir kaydı yoktur.”
LİSANS YA DA FOTOĞRAFLAR NEREDE?
Umut Güner ile ilgili bu yöndeki iddialar birkaç yıldan beri dile getiriliyordu. Doğal olarak Umut Güner’in de mutlaka haberi vardır. Normalde ne olması gerekir? Umut Güner’in “Buyurun kardeşim, benim lisansım şu” demesi. Yahut da, voleybolcu olarak varsa bir fotoğrafı, göstermesi.
İSİMLER VAR, İMZALAR YOK!
Beşiktaş Divan Kurulu üyesi tarafından, Beşiktaş Denetleme Kurulu’na gönderilen yazıda şu sorulara da yer verildi:
-Başvuru formunda Umut Güner’e referans olarak Abdullah Özdil ve Kemal Altıntaş gösteriliyor. Özdil ve Altıntaş’ın bu formda ıslak imzası bulunuyor mu?
-Sporcu üye bilgi formunda voleybol bölüm sorumlusu olarak Aziz Kalağoğlu’nun adı yazıyor. Kalağoğlu’nun bu formda imzası var mı?
FEYYAZ BEY’E DE BRAVO!
Benim şaşırdığım noktalardan biri de şu...
Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, böylesine ciddi ve hassas bir konuda, net bir yanıt vermekten kaçındı. Oysa yarım saatte olayı aydınlatabilirdi.
Merak ettim bakın şimdi... Beşiktaş’ta Denetleme Kurulu, neyi denetliyor acaba?
CEZASI AĞIR!
Sözü daha fazla uzatmaya gerek yok.
Bu konunun açığa kavuşması gerekiyor.
Göstergeler çok vahim.
Ortada “sahte evrak” iddiası bulunuyor.
Ağır bir suç... Ağır da cezası var.
Resmi başvurular ve yazışmalar şunu gösteriyor ki, bu işin devamı mutlaka gelecek.
SORU İŞARETLERİ GİDERİLSİN!
Beşiktaş Kulübü’nde bir kalemde milyonlarca Euro’ya ve son derece kritik icraatlara imza atan bir ismin ve de bir yönetim kurulunun, şeffaf, inandırıcı ve kamuoyunu aydınlatıcı bir şekilde bu konuyu açığa kavuşturması gerekmez mi!
Beşiktaş camiasında yönetim kurulu üyesi olabilecek birbirinden değerli binlerce üye varken... Soru işaretlerine hiç gerek yok.
BELGELER ORTADA
Fikret Orman, Divan Kurulu’nda yaptığı bir konuşmada, benim yazdığım bir haberden yola çıkarak “Gazeteciler şerefli, onurlu ve haysiyetli olmalı” demişti.
Yerden göğe kadar haklı.
Yine aynı Divan Kurulu toplantısında “Elinde belge olup da yayınlamayan namerttir” demişti.
Yine yerden göğe kadar haklı.
Ben de zaten bu doğrultuda bu tür belgeleri peş peşe yayınlıyorum.
ŞAFAK BEY’DEN SES YOK
Bir önceki yazımda “Beşiktaş’ta 2 milyon liralık 2 makbuz” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. “Beşiktaş Kulübü’nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu “Kültür Hukuk Bürosu”... Beşiktaş Kulübü’ne biri 1 milyon 250 bin lira, diğeri de 750 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon liralık 2 ayrı makbuz kesti” şeklinde konuyu aktarmıştım.
Merak edenler olabilir, Beşiktaş Kulübü’nden ya da Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ndan bir açıklama geldi mi, diye. Cevap veriyorum: Hayır...
Bu yazı camiada büyük yankı yaratmasına karşın, Şafak Bey ve arkadaşları sessiz kaldı.
SAYIN ORMAN’DAN CEVAP GELİR Mİ ACABA!
Hatırlanacağı üzere... Yine bir önceki yazımda Sayın Fikret Orman’a şu soruyu da yöneltmiştim:
“Sayın Orman...
Beşiktaş Stadı’nın yapımı sırasında... Ortağı olduğunuz “ORSAN TİCARİ ARAÇ SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ” olarak... Başkanı olduğunuz Beşiktaş kulübüyle... Taşeron firma olarak... 18 Eylül 2015 tarihli... Bir sözleşme imzaladınız mı?
Toplam 2 milyon 116 bin 179 liralık bir iş yaptınız mı?”
Ne oldu peki? Sayın Orman’dan henüz bir yanıt yok.
Madem öyle, kamu görevi gereği, bu miktarı bu kez kuruşuna kadar yazayım ve sorayım.
“Sayın Orman...
Beşiktaş Stadı’nın yapımı sırasında... Ortağı olduğunuz “ORSAN TİCARİ ARAÇ SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ” olarak... Başkanı olduğunuz Beşiktaş kulübüyle... Taşeron firma olarak... 18 Eylül 2015 tarihli... Bir sözleşme imzaladınız mı?
Toplam 2 milyon 116 bin 179 lira 86 kuruşluk bir iş yaptınız mı?”