Beşiktaş'ta El Bilal Toure gelişmesi: Yönetim harekete geçti!
Süper Lig takımlarından Beşiktaş, İtalyan ekibi Atalanta’dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı El Bilal Toure ile ilgili kararını verdi. Detaylar...
Yıldız oyuncu özellikle son haftalarda ortaya koyduğu başarılı performansla göz doldurdu.
Sergen Yalçın, El Bilal Toure’den memnun
Malili oyuncu, Karagümrük maçında santrfor pozisyonunda görev yaparken attığı şık golle alkışları topladı. Tammy Abraham’ı yedek kulübesine çeken Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın El Bilal Toure’den memnun olduğu aktarıldı. Beşiktaş, El Bilal Toure’yi 3 milyon Euro karşılığında kiraladı.
Satın alma opsiyonu 15 milyon Euro
Milliyet'te yer alan habere göre, kulüpler arasındaki sözleşmede şarta bağlı 15 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu da bulunuyor.
15 gol atarsa satın alma maddesi devreye girecek
Buna göre tüm kulvarlarda toplam 15 gol atması halinde Malili futbolcunun kontratındaki satın alma maddesi zorunlu hale gelecek. Toure’nin 15 golün altında kalması durumunda ise siyah-beyazlı kulübün satın alma zorunluluğu olmayacak.
Beşiktaş'ta mutlu
Daha önce Reims, Almeria, Atalanta ve Stuttgart (kiralık) formaları giyen Toure’nin Beşiktaş’ta çok mutlu olduğu aktarıldı. 24 yaşındaki yetenekli golcünün koşulların oluşması halinde kariyerine Kartal’da devam etmek istediği vurgulandı.
Siyah-beyazlı yönetim ve teknik heyet de El Bilal Toure’yi kadroda tutmaya sıcak bakıyor. 3 Ekim 2001 doğumlu olan golcünün uzun yıllar Beşiktaş’a hizmet edebileceği hesaplanıyor.
Atalanta, Toure’yi 2 yıl önce 30.2 milyon Euro karşılığında Almeria’dan kadrosuna katmıştı. Malili golcünün, Atalanta ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.
3 gol 3 asist
Malili forvet, bu sezon forma giydiği 10 karşılaşmada 3 gol ve 3 asist kaydetti.