Bisiklet sporuna ilgi artıyor! Satışlarda büyük artış!
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye'de bisiklete olan ilginin her geçen gün artığını söyledi. Küçükbakırcı, "Bisiklet sanayicilerimizle konuştuğumuzda son 1,5 yıl içinde satışlarının yüzde 50 arttığını söylüyorlar. Tabii bu da sanayicimize ve bisiklet sporumuza yansıyor. Bisiklet satışındaki yüzde 50'lik artış işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor." diye konuştu.
“Obezite ile mücadele için bisiklete binsinler”
Küçükbakırcı yaptığı açıklamada, Türkiye'de bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla ayak basmadık yer bırakmadıklarını, bu kapsamda Güneydoğu Anadolu'da Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu düzenlediklerini söyledi.
Bisikletin sağlık ve ekonomiye büyük katkısı olduğunu vurgulayan Küçükbakırcı, "Bisiklete binmek sağlıktır, bir ekonomidir, bir temiz hava almaktır. Eğen insanlar sağlığını düşünüyorsa, obezite ile mücadele etmek istiyorsa ve canı sıkılıyorsa bisiklete binsin." diye konuştu.
Erol Küçükbakırcı, bisiklet kullanan insanların görselliğinin ve çevresinin değiştiğini ifade ederek, bisikletin insanları rahatlattığına dikkati çekti.
"Bisiklet satışları yüzde 50 arttı"
Yaptıkları organizasyonlarla Türkiye'de bisiklet ve bisiklet sporuna ilgiyi artırmayı amaçladıklarını belirten Küçükbakırcı, özellikle bisiklet sporcularının sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi.
Başkan Küçükbakırcı, bisiklet sanayicileriyle organizasyonlar düzenlediklerini vurgulayarak, "Bisiklet sanayicilerimizle konuştuğumuzda son 1,5 yıl içinde satışlarının yüzde 50 arttığını söylüyorlar. Tabii bu da sanayicimize ve bisiklet sporumuza yansıyor. Dolayısıyla entegre bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bisiklet satışındaki yüzde 50'lik artış, işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor. Bisikleti sevdiriyoruz, bisikletli yaşama da destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.
"Firmalar bisiklet kullananlara para veriyor"
Küçükbakırcı, bazı gelişmiş ülkelerde firmaların, ev ve iş arasında bisiklet kullananlara para verdiğini belirtti.
Bu paranın kilometre başı olarak hesaplandığını aktaran Küçükbakırcı, şöyle devam etti:
"Bazı ülkelerde evinden işine bisikletle gidenlerin her kilometresine 50 kuruş verildiği firmalarca ve bizce biliniyor. Dolayısıyla biz de işçi sayısının fazla olduğu yerlerde bu tip uygulamaları tavsiye ediyoruz. Firmalar diyor ki, 'sen servis kullanmıyorsun, enerji tasarrufu sağlıyorsun, sen hareketli yaşamda bulunuyorsun, sağlık harcamaların olmuyor, sen temiz havaya destek oluyorsun'. Hakikaten farklı bir şey. Sağlık Bakanlığı tarafından belediyelere her bir kilometre bisiklet yoluna bin bisiklet hediye ediliyor. Bir gün arabalar, otomobiller gitmeyecek, herkes oturduğu yerde kalacak ama bisiklet devam edecek. Yani geleceğin sporu da aracı da sağlıklı yaşam biçimi de bisikletle olacağı herkesçe malumdur."
"Belediyeler bisikletle işe gelenlere maaş farkı verebilir"
Belediyelerin de işçilerini bisiklet kullanmaya teşvik edebileceğini vurgulayan Erol Küçükbakırcı, şunları kaydetti:
"Burada şimdi belediyeler de firmalar da aynı şeyi yapabilecek. Örnek olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde binin üzerinde çalışan var. Bunlar şimdi evlerine bisikletle gidip gelseler, maaşlarına da belli bir fark alsalar, enerji farkı alsalar, işte bu belediyelerde de olabileceğini gösteriyor. Özel sektörde işçi sayısı fazla olanlar, servis otobüsü kaldırdığında trafik akmıyor. Bisiklet kullandıklarında trafik sorunu olmuyor, hava temiz kalıyor. Dolayısıyla enerji tasarrufu da sağlanıyor, mazot, benzin kullanmıyor. Aynı zamanda hareketli yaşamla birlikte sağlık muhafaza edilmiş oluyor."