Bülent Uygun: "Endeks, direnç, sentez ekolü"
Denizlispor teknik direktörü Bülent Uygun, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Uygun, ülkemizde bir futbol ekolü oluşturulması gerektiğini söyledi. Uygun, amatör maçlar konusunda da çağrıda bulundu.
Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'u çalıştıran Bülent Uygun, koronavirüs salgını, profesyonel futbol kulüplerinin mali durumları, transfer çalışmaları ve futbol ekolleri hakkında açıklamalarda bulundu. Uygun, Türkiye'de bir ekol yaratılmasının zorunlu olduğuna dikkati çekti.
Bülent Uygun: "Bizim ekolümüze Türk endeks, direnç ya da sentez ekolü diyebiliriz"
Uygun, altyapı hocalarına TFF'nin ödeme yapması gerektiğini ifade ederken Türk futbolu ve ekol konusunda ise şunları söyledi:
"Donanımlı, antrenman bilimcisi, spor ve sporcu psikolojisini bilen, genç, girişimci sporun içerisinden gelen, akademi kariyeri olan hocalarla destekli bir alt yapı modeli ile futbol ekolü oluşturacağımız çalışmalar yapmalıyız. Hollanda total futbol, İspanya tiki taka, İtalya İron defans, Almanya trend futbol ekolünü kullanıyor. Biz de kendini ekolümüzü bulmayız. Kendi futbol ekolümüze Türk endeks, direnç ya da sentez ekolü diyebiliriz. Yeter ki bu ekolü dolduracak donanımlı projeleri hayata geçirelim. Altyapı antrenörlerinin maaşlarını TFF vermelidir ve bu hocalar, bu ekol ile tüm Türkiye’de online, interaktif eğitimler vermelidir” dedi.
Bülent Uygun: "Amatör maçlar sağlık açısından kesinlikle oynanmamalıdır"
Amatör maçların sağlık açısından kesinlikle oynanmaması gerektiğini ifade eden Uygun, "Amatör takımlar arasında kriterlere uygun, ekonomisi düzgün, tesisleri olan takımlar direk 3. Lige alınmalıdır. 2. ve 3. Liglerde düşme kaldırılmalı, takım satın alma, bunla beraber isim şehir değiştirme olanağı sağlanmalıdır. 10 milyon askeri ücretle çalışan insanımız evine aş götürmek için mücadele ederken, askerimiz vatan millet uğruna şehit olup canını kaybederken, yada canını canınız için tehlikeye atan sağlıkçılar gibi zor şartlarda çalışmıyoruz. Hepimiz testlerden geçiyoruz, sağlıklıyız. Güzel bir ortamda, temiz bir havada idman yapıyoruz. Şunu unutmamak lazım. Kulüplerin yüzde 80'i borç batağında. Kulüplerde 200 kişi çalışıyor. Hasılat kaybı 400 milyon. Yayın gelirinin 600 milyon olduğunu ve bu sürecin uzaması durumunda kulüplerin o kadar çıkmaza gireceğini unutmamak lazım. Yabancı kriterleri belirlemeli. Türkiye Futbol Federasyonu kendi bünyesinde, gençlik geliştirme departmanında Oğuz Çetin ve ekibine gerekli tüm yetki ve destekleri vermeli, burada sporun içerisinden gelmeyen bilgisiz insanlara bağlı olarak eğitim veren değil, aksine gelişimi tam yetkiyle yapan bir gelişim direktörlüğü olmalıdır” diye konuştu.