Çiftlik Bank'la ilgili flaş iddia! Süper Lig ve TFF 1. Lig'den 100 milyon TL...
Çiftlik Bank ağına Süper Lig ve 1. Lig'de mücadele eden futbolcular da takıldı.
Çiftlik Bank sistemi aracılığıyla 31 Temmuz 2016 tarihinden bu yana 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı tespit edilmişti. Buna göre; Süper Lig ve 1. Lig'de de 600'e yakın futbolcu Çiftlik Bank'a para yatırdığı iddia edildi.
Çiftlik Bank'a futbolcular tarafından yapılan yatırımın 100 milyon lira civarı olduğu da iddia ediliyor... (Skorer)
Çiftlik Bank'la alakalı skandalların ardı arkası kesilmiyor.
Son olarak Uruguay'da olduğu tespit edilen Çiftlin Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın, bir canlı yayında kendisi için "Bunlar dolandırıcı" diyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'yu arayarak "Bunu yanına bırakmayız, bunun hesabını vereceksin" dediği iddia edildi.
12 Temmuz 2017'deki yayının ardından kendisinin Arjantin'den arandığını söyleyen Ağaoğlu, "Bunu yanına bırakmayız, bunun hesabını vereceksin" dedi. Kendilerinden korkmadığımı söylediğimde de "Biz seni ikna ederiz" dediğini aktardı.
Ağaoğlu mağdurların ne yapması gerektiğini de anlattı: "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tüm soruşturmayı 2017/225778 numaralı dosyada topladı. Vatandaşlar bu dosyaya başvursunlar. Yakın zaman sonra sanıyorum tasfiye masası kurulacak. Bu tür yapıların mal varlıkları tasfiye kurulu tarafından satılıp elde edilen gelir de mağdurlara belli oranda dağıtılabilir. 250 milyon toplanırsa, herkesin parasının yarısı ödenebilir. Savcı bu şirketin iflasını isterse, hakim de iflas kararı verirse iflas memuru atanır. Memur, şirketin mal varlıklarını satar ve alacaklıların listesini yapar. Ele ne geçerse mağdurlara aktarım yapılır."
Çiftlik Bank'ın yönetim şeması ortaya çıkıyor!
Çiftlik Bank vurgununda, MASAK müfettişleri ve savcılıkların yaptığı incelemelere göre, çetenin tepe yöneticisi Mehmet Aydın dışında aynı soyisimde 3 yönetici daha var.
Bu 3 yöneticinin altında ise 4 isim bulunuyor. Vurgun kapsamında sistem üzerinden toplanan paralarla farklı şehirlerde büyükbaş hayvan çiftlikleri, arıcılık ve kümes hayvancılığı tesisleri kuruluyormuş gibi gösterildi; sahte açılışlar organize edildi.
Mehmet Aydın, Brezilya'ya mı kaçtı?
Çete lideri Mehmet Aydın’ın Uruguay’dan Brezilya’ya kaçtığı belirtiliyor ancak civar ülkelerle de temasa geçildi. Arjantin dışında Dubai’ye de bir dosya gönderildi.
Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre çete üyeleri yurtdışına kaçmadan yakalanabilir ve çaldıkları paralara/hesaplara el konulabilirdi ancak iddiaya göre suç duyurusu yapılan kimi savcılıklar topu birbirine attı, pek çoğu da takipsizlik kararı verdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı şikâyetler üzerine 18 Ocak 2018’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ama mart ayına kadar kayda değer bir ilerleme de sağlanamadı. Örneğin çetenin sanal çiftlik kurduğu Bursa İnegöl’de savcılığa yapılan suç duyurusu, Sakarya Geyve’ye gönderildi. Buradan da İstanbul’a sevk edilecekken olay patladı.
SUÇ ŞEBEKESİNİN ŞEMASI:
Çetenin tepe yöneticisi Mehmet Aydın dışında aynı soy isimde 3 yöneticisi daha var. Örgütü kuran ve yöneten bu 4 isim. Ancak tüm eylemler örgütün para toplama mekanizmasında Mehmet Aydın’ın bilgisi ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirildi. 2016’da kurulan Fame Game Hayvancılık ve Sanayi Ticaret A.Ş. adlı şirket, kamuoyunda “Çiftlik Bank” diye biliniyor. Bu şirket üzerinden Çiftlikbank adlı sanal bir oyun programlandı ve bu program üzerinden sanal çiftlik hayvanları satın alma, oyun üzerinden sözde para kazanma sistemi organize edilerek insanların sisteme para yatırması sağlandı.
On binlerce kişinin milyonlarca lirasının dolandırıldığı Çiftlik Bankorganizasyonuna ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı.
Olaya ilişkin ilk soruşturmayı başlatan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank'ın Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki çiftliğindeki tavuk ve yumurtalar için satış kararı aldı. Çiftlikteki 21 bin 190 tavuk ve 20 binden fazla yumurta ihale ile satılacak.
Sakarya'daki çiftliğin satılmasına karar verildi!
Türkiye'yi sarsan Çiftlik bank soruşturmasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son haber Sakarya'dan geldi. Çiftlik Bank olayına ilişkin ilk soruşturmayı başlatan ve Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın da dahil 9 kişinin tutuklandığı soruşturmayı yürüten Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı; Taraklı ilçesinde bulunan tavuk çiftliğindeki tavuk ve yumurtaların satışı için karar aldı. Karara göre çiftlikteki 21 bin 190 tavuk ve 20 binden fazla yumurta ihaleile satılacak. İhaleyi Taraklı Mal Müdürlüğü yapılacak. Satıştan elde edilen gelir ise soruşturma kapsamındaki mağdurların parasının ödenmesinde kullanılacak.
Guinness Rekorları Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da Taraklı'daki bu çiftliğin açılışına katılmıştı. Kural, açılışa neden katıldığını 'Beni arayıp 50 bin tavuktan 5 milyon mavi yumurtayla rekorlar kitabına girmek istediklerini söylediler. Açılışı kaymakam ve belediye başkanıyla yaptık. Ama tesiste tavuk yoktu. Sadece 5-6 mavi yumurta gösterdikleri için rekor başvurusunu dikkate almadım.' diyerek açıklamıştı.
İstanbul'dan yürütülecek
Bütün Türkiye'yi sarsan Çiftlik Bank olayında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün bütün il başsavcılıklarına bir yazı göndererek soruşturmaların şirketin merkezi Ümraniye'de bulunduğu için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüleceğini, bu konuda daha önce başlatılmış soruşturma dosyalarının İstanbul'a gönderilmesini istemişti. Başsavcılık ayrıca Çiftlik Bank organizasyonunda toplanan paranın bugüne kadar bilinen miktarıyla 511 milyon lira değil; (132 bin 222 katılımcı tarafından yatırılan) 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira olduğunu belirtmişti.
Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın'ın fikir babası Mavrodi hayatını kaybetti
1990'lı yılların başında Rusya'da milyonlarca kişiyi mağdur eden dolandırıcılık çetesinin lideri Sergey Mavrodi hayatını kaybetti. Mavrodi yaptıklarıyla Çiftlik Bank'ın sahibi firari Mehmet Aydın'ı hatırlatıyor.
Sergey Mavrodi, SSCB çözüldükten hemen sonra umutsuz durumdaki halkı ilk "saadet zinciri" tuzağına düşürmesiyle adından söz ettirmişti. 1990'lı yılların başında Rusya'da milyonlarca kişiyi mağdur eden dolandırıcılık çetesinin lideri Sergey Mavrodi hayatını kaybetti. Türkrus sitesinde yer alan habere göre, 63 yaşındaki Mavrodi'nin kalp krizi sonucu öldüğü açıklandı.
SAADET ZİNCİRİ
90’lı yıllarda on binlerce aileyi "Titan Saadet Zinciri" benzeri piramit dolandırıcılıkla mağdur eden Sergey Mavrodi, o günün şartlarında 1.5 milyar dolar batırmıştı.
4.5 yıl hapis yatan Mavrodi, serbest bırakıldıktan sonra yine aynı işle uğraşmıştı.
"100 yatırana 1000" vaat eden Mavrodi’nin şirketi iflas ettiğinde, birikimlerini kaptıran onlarca kişi intihar etmişti.
Rus titanı Türkiyede on binlerce kişiyi dolandırdıRus titanı Türkiye'de on binlerce kişiyi dolandırdı
Mavrodi 2011 yılında internet üzerinden kurduğu saadet zinciriyle yeniden gündeme gelmişti. Mavrodi'nin saadet zinciri MMM Türkiye'de de binlerce kişiyi mağdur etmişti.
Türkiye ise son zamanlarda, firari Mehmet Aydın'ın kurduğu Çiftlik Bank ve benzeri "saadet zinciri" organizasyonlarını konuşuyor. (Hürriyet)