Çizme basınından Fenerbahçe'ye kötü haber! Chelsea ve Monaco da peşinde
Fenerbahçe'nin orta saha transferindeki bir numaralı hedefi, Napoli'nin yıldız ismi Frank Anguissa oldu. Ancak Chelsea ve Fransız ekibi Monaco'nun da Kamerunlu oyuncuyu kadrosuna katmak istediği öğrenildi.
Transfer yarışında dev rakipler: Chelsea ve Monaco
Fenerbahçe'nin Frank Anguissa transferindeki en büyük handikabı, oyuncuya olan uluslararası ilgi. Çizme basını, güçlü fiziği ve orta sahadaki etkin performansıyla dikkat çeken 8 numaranın peşinde sadece Fenerbahçe'nin olmadığını duyurdu. İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Chelsea ve Fransa Ligue 1'in iddialı ekiplerinden Monaco'nun da Anguissa'yı kadrosuna katmak için devreye girdiği belirtiliyor. Bu durum, Fenerbahçe'nin transferi gerçekleştirmesini zorlaştırabilir.
Napoli'nin şampiyonluğunda kilit rol oynadı
Frank Anguissa, Napoli'nin geçtiğimiz sezon kazandığı Serie A şampiyonluğunda ve İtalya Kupası'ndaki başarısında kilit rol oynayan isimlerden biriydi. Tecrübeli orta saha oyuncusu, toplamda 37 resmi maçta sahaya çıkarak 6 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Bu istatistikler, onun hem defansif hem de ofansif anlamda takıma ne denli katkı sağladığını açıkça gösteriyor. Napoli'deki eski hocası Antonio Conte'nin vazgeçilmezleri arasında yer alan Anguissa'nın bu performansı, transfer piyasasındaki değerini de artırmış durumda.
Yüksek bonservis bedeli ve sözleşme detayları
Frank Anguissa'nın Napoli ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Bu durum, İtalyan kulübünün oyuncuyu uygun bir bedelle elden çıkarmak yerine, kasasına ciddi bir gelir koyma hedefinde olduğunu gösteriyor. Çizme basınında yer alan haberlere göre, Napoli'nin Kamerunlu yıldız için 15 ila 20 milyon Euro arasında bir bonservis beklentisi bulunuyor. Bu rakam, Fenerbahçe'nin transfer bütçesi için önemli bir kalem teşkil edebilir.
Fenerbahçe taraftarı, bu önemli transfer hedefinin akıbetini ve güçlü rakipler karşısında kulübün nasıl bir yol izleyeceğini merakla bekliyor.