David Beckham'dan LGBTQ eleştirilerine cevap!
Inter Miami'nin hissedarlarından David Beckham, LGBTQ topluluğu tarafından Katar'daki iş anlaşmasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte detaylar...
"Eleştirilerin geleceğini biliyordum"
David Beckham, The Telegraph'a verdiği röportajda, "Tabii ki bu konuya girerken bazı soruların olacağını biliyordum; eleştirilerin olacağını da biliyordum ama her zaman futbolun çok güçlü bir araç olduğuna inandım. Dünya Kupası başladıktan sonra sona ereceğini değil, her şeyin insanlara nasıl davranıldığı, insanların nasıl dışlanmadığı ve Dünya Kupası'nın nasıl bir deneyim olacağıyla ilgili olduğunu biliyordum" dedi.
"Kararımdan memnunum"
Beckham, Katar'da kaldığı vakit içerisinde hiçbir sorunla karşılaşmadığını da şu sözlerle duyurdu: "Orada bir ay geçirdim ve bir kişi bile yanıma gelip 'Aman Tanrım, bana böyle davranıldı; aman Tanrım, buraya girmeme izin verilmedi...' demedi. LGBTQ topluluğuyla, sahadaki insanlarla konuştum, bu yüzden kararımdan memnun kaldım."
LGBTQ savunucusuydu
David Beckham, LGBTQ topluluğunun önemli bir ismi olarak görülüyordu. Topluluğu her zaman destekleyen ve bir müttefiki olarak görülen Beckham, eşcinsel yaşam tarzı dergilerinin kapağında yer alıyordu. Dolayısıyla İngiliz eski futbolcunun, eşcinselliğin cezasının ölüm olduğu Katar ile iş anlaşması yapması topluluk tarafından hayal kırıklığıyla karşılanmıştı.
123 milyon Euro'luk anlaşma
David Beckham, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası öncesinde Katar Turizm Ortaklığıyla 123 milyon Euro değerinde 10 yıllık bir anlaşmaya imza atmıştı. LGBTQ topluluğu, insan haklarının hiçe sayıldığı, eşcinselliğin cezasının ölüm olduğu bir ülkede bu anlaşmayı yapan eski İngiliz futbolcuyu eleştirmişti.
İnsan haklarının ihlali
Katar'da özellikle Dünya Kupası öncesinde birçok insan hakları ihlali yaşandığı haberleri geliyordu. Stadyumların yapımında işçilerin kötü şartlar altında çalıştırıldığı ve birçok işçinin hayatını kaybettiği iddiaları gündemi epey meşgul etmişti.
Turnuva sırasında da özellikle içki kullanımının stadyumlarda yasaklanması, belirli bir saatten sonra işletmelerin kapatılması gibi kararlarla futbol için ülkeye gelen taraftarlara kısıtlamalar getirilmişti.