''Demba Ba bin kez atacağı golü atamıyor..''
Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray- Beşiktaş derbisi sonrasında yorumlar yaptı, çarpıcı ifadeler kullandı...
İşte Demirkol'un Ntvspor'daki Spor Servisi programından Ajansspor'un derlediği sözleri;
“Hamza hocaya bir kupa daha..”
"Bu sezon Yasin temel işlerden birini yaptı, devre arasında yollanmak üzereydi, yollansa kimse hatırlamazdı, kimse neden ondan yararlanmadık demezdi. Bir ay boyunca Muslera 4 yedi, kaleden topu çıkarttı sadece. Selçuk ve Hamit ıslıklanıyordu. Melo savunmaya kaçıyordu. Sneijder'in suratından düşen bir parçaydı, sol sağ bek belli bile değildi. Kötü değillerdi, kim olduğu belli değildi, sağ sol açık da öyle. Melo - Selçuk tandemi bozulmuş başka şeyler deneniyordu. Böyle bir takımdan, bugün şampiyonluğun dibine gelen bir takım.. Artık emeği geçenleri tebrik etmek lazım. Hamza hocaya bir kupa daha vermek lazım. Al bu şampiyonluk kupası ve bu da bu işi kotardın kupası diye. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst de karışmış bir yeri toparladı. Dün doldu stat.. Sezon içinde yapılan iş çok önemli. Kahramanları var ve hepsinin hakkını vermek lazım".
“Fenerbahçe gol yemiyor buradan gider dedik ama..”
"Fikstür avantajı var dendi, o nedir hiç anlamam, maç oynuyorsun sonuçta. Dağılmış gol yiyen bir takım vardı ortada. 4 hafta önce baktığımda her maç 2 fazla atması lazım çünkü gol yiyor Galatasaray diyordum. Ama o günden beri 1 gol yemediler, olacak iş değil. Fenerbahçe gol yemiyor buradan gider dedik ama 7 attı".
“Burak, Hüseyin Göçek'le maça girişti”
"Çok katılmadığım bir durum ama Burak bence kendisine kızıyor çünkü çok kötüydü. Bireysel, kendine ve hakemle oynadığın bir oyun var. Burak, Hüseyin Göçek'le mücadeleye girişti, çoklukla da Göçek'in faul vermeyeceği tuttu bu da Burak'ı paralize etti. Faul var veya yok ama vermiyor. Oyun sadece bu değil. Rakip çekilmiş, iki uzun beki var, senin süratine yetişmeleri imkansız. Onları arasan maçı kopartırsın. Ama onları aramayıp Hüseyin Göçek'le maça girişti. 50 bin kişi gelmişti, 1-2 gol atmam lazımdı sıkıntısı yaptı".
“Demba Ba bin kez atacağı golü atamıyor..”
"Bilic yeterince iyi değildi, finali iyi yapamazsan değilsindir tabii.. Rakiplerinden genç ve iyi bir takım kurdun. 4 maç kala tüm maçları kazansan şampiyondun. İpler elindeydi ve finali oynayamıyorsan sorun var. Rakibin nasıl yaptı bakarsan görüyorsun; maç öncesi Selçuk ve Sneijder'in konuşması, maç içinde sıkışan anlarda Muslera, Melo, Sneijder'in çıkması.. Bunlar işi değiştiriyor, Bilic bunu yapacak oyuncu bulamıyor. Tribünde de kulübede de öyle. Avrupa performansıyla İngiltere'de Federasyon kupası alırsın, öyle bir performans gösteriyorsun. Ama dün Galatasaray - Fenerbahçe play off maçında Sinan Güler'in oyuna katkısı gibi birini bulamıyor. Tam tersine Demba Ba bin kez atacağı golü atamıyor. Lider adamlarda gerileme var. Lider potansiyeli varsa yapmalı diyorsun”.
“Bilic depresyona girdi”
“Senin takımın için fark yaratacak adamlar Olcay ve Gökhan ama kaleye top götüremiyorsun. Bilic 3 haftalık bunalıma girmese görevde kalabilirdi. Depresyona girdi. Dün Tolgay'ı çıkartmasını bana anlatacak bir futbol aklı yok. Santrforlarla işi çözeceğini düşünüyorsun. Tolgay 30 metreden vuruyor. Mustafa Pektemek o şutlarla ünlü biri değil ki. 30 tanede 1 tane atar. Tolgay 2'de 1. Bilic bu kararı veriyorsa depresyondur bu. Mantıklı değil. Muhafazakar bir teknik direktör oradan bu duruma geçti".
“Bilic ile Gökhan arasındaki sorunu çözecek adam..”
"Bilic ile Gökhan Töre arasında sorun var. Gökhan'ın Beşiktaş'ın Avrupa'da ve ligde ilerlemesinde ve Demba Ba'nın performansında direkt katkısı var. Sneijder'in G.Saray'daki etkisinden daha çok etki etti sezon genelinde. Gökhan Töre Bilic sorununu tamir edecek başka bir kişi olmalı. Böle bir insan var, ne yapıyor BJK kongresinde dayak diyor. Yönetime saldırıyor kongrede herkes. Kendi canıyla cebelleşiyor orada yönetici. Ben Süleyman Seba'nın bile kongrelerde ağlayacak duruma geldiğini gördüm. Bu işi kim tamir edecek peki?"
“Fenerbahçe’ye laf atma..”
Bu arada Demirkol, Melo’nun Beşiktaş hakkındaki “Ligin en iyi takımıyla oynadık” sözünün ise "Fenerbahçe'ye laf atma” olduğunu ifade etti.
“Yasin'i sezonun 11'i,ne almak lazım, çok kritik işler yaptı” diyen Demirkol, Muslera’yı da överek, Karşında gol yemeyeceğini bildiğin bir kaleciyle oynamak çok zor. Şut çekemezsin. Böyle giderse, Muslera yılın futbolcusu olacaktır” dedi.
Bu arada Başkan Fikret Orman’ın sert geçen kongrede çok duygusal davrandığını da ifade eden Demirkol, “Transfer zamanı seçim nereden çıktı?. Şenol Güneş’le görüşüyorsun, başkan seçim var nasıl geleyim demez mi” diyerek eleştiride bulundu.