Devler Ligi'nde yeni trend!
Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile Real Madrid'in 2 yıl aradan sonra yine finalde birbirlerine rakip olmaları son dönemde artan bir durumu da beraberinde getirdi..
AJANSSPOR DETAY HABER - Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile Real Madrid'in 2 yıl aradan sonra yine finalde birbirlerine rakip olmaları, sayısı son dönemlerde artsa da kupa tarihinde pek fazla rastlanmayan bir durumu da beraberinde getirdi.
1955'ten 1992'ye kadar Avrupa Kupası olarak oynanan Şampiyonlar Ligi'nde aynı ülke takımlarının finalde karşılaşmasının son dönemlerde arttığı gözleniyor. 44 yılda bir kez bile ortaya çıkmayan bu durum son 16 yılda 6 kez yaşandı.
Aynı ülke takımlarının birbirleriyle oynadığı Devler Ligi finalleri:
1999-2000
Real Madrid - Valencia: 3 - 0 (İspanya)
2002-2003
Milan - Juventus: 0 - 0 (Penaltılarla Juventus) (İtalya)
2007-2008
Manchester United - Chelsea: 1 - 1 (Penaltılarla Chelsea) (İngiltere)
2012-2013
Bayern Münih - Borussia Dortmund: 2 - 1 (Almanya)
2013-2014
Real Madrid - Atletico Madrid: 4 - 1 (Uzatmada) (İspanya)
Atletico Madrid ile Real Madrid'in 28 Mayıs 2016'da Milano'da yapacağı final maçıyla beraber, Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez İspanyol finali oynanmış olacak.
Devler Ligi tarihinde 1 kez İtalyan, 1 kez Alman ve bir kez de İngiliz finali oynandığı göze çarpıyor.
AJANSSPOR DETAY HABER