Fas ve Nijerya'nın final kapışmasında son sözü En-Nesyri söyledi
35. Afrika Uluslar Kupası'nın (AFCON 2025) yarı finalinde Nijerya'yı penaltılarla eleyen Fas, finalde Senegal'in rakibi oldu.
Kazananı penaltılar belirledi
Uzatma bölümlerinde de taraflar dengeyi bozamayınca, kazananı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarını 4-2 kazanan Fas, finale adını yazdıran taraf oldu.
Galibiyeti getiren gol En-Nesyri'den
Nijerya'da Trabzonsporlu Paul Onuachu ve Fisayo Dele-Bashiru penaltılarını gole çevirirken Samuel Chukwueze ve Bruno Onyemaechi penaltılarını kaçırdı.
Fas'ta ise Neil El Aynaoui, Eliesse Ben Seghir, Achraf Hakimi ve son penaltıyı kullanan Fenerbahçeli Youssef En-Nesyri atışlarını gole çevirirken Hamza Igamane meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.
Fas - Senegal finali 18 Ocak'ta
Galatasaraylı Victor Osimhen, Nijerya'da ilk 11'de sahaya çıkarken, 118. dakikada yerini Paul Onuachu'ya bıraktı. Fas'ta Youssef En-Nesyri 103. dakikada oyuna dahil oldu.
Fas ile Senegal arasındaki final maçına, 18 Ocak Pazar günü Prens Moulay Abdellah Stadı ev sahipliği yapacak.