Fenerbahçe Beko, Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’ın gelirini solladı!
Fenerbahçe Beko EuroLeague şampiyonu oldu, 80 milyon TL ödülle Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ı geride bıraktı. İşte detaylar...
EuroLeague’de şampiyonluk geliri rekor kırdı
Bu sezon Abu Dhabi’de düzenlenen EuroLeague Final Four’da büyük başarıya imza atan Fenerbahçe Beko, sadece kupayı kazanmakla kalmadı; aynı zamanda organizasyon tarihinin en yüksek maddi ödülünü de cebine koydu. Finalde Monaco’yu yenerek 1.8 milyon Euro ödül kazanan sarı-lacivertliler, bu gelirle Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ın ödülünü geçti.
Monaco ise finalde ikinci olarak 1 milyon Euro’luk ödülün sahibi oldu.
Yunan derbisi Olympiakos’un
Öte yandan EuroLeague’de üçüncülük mücadelesinde, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’u 97-93 yenen Olympiakos, sezonu üçüncü sırada tamamladı.
Üçüncü olan Olympiakos, 850 bin Euro ve dördüncü bitiren takım Panathinaikos ise 770 bin Euro'luk para ödülü kazandı.
Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın ödülü EuroLeague’in gerisinde kaldı
Tüm bunların yanı sıra; Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig şampiyonu Galatasaray’a 71.1 milyon TL tutarında bir ödül verirken, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden alacağı yaklaşık 19 milyon Euro’luk katılım geliri ise kulübün toplam gelirine önemli katkı sağlıyor. Ancak, sadece EuroLeague şampiyonluk ödülü bile, futbolun en üst ligindeki bu ödülün önüne geçerek basketboldaki finansal cazibenin arttığını gösterdi.
Basketbolda finansal güç futboldan önde
EuroLeague’in son 8 yılda ödül havuzunu ciddi oranda artırması, organizasyonun Türkiye’deki futbol ligi Süper Lig’in bile önüne geçmesini sağladı. Sporun finansal boyutunda basketbolun yükselişi, bu başarının sadece sahada değil, aynı zamanda ekonomik anlamda da ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.
Başkan Ali Koç'tan duygusal kutlama
Fenerbahçe Beko Başkanı Ali Koç, finalin ardından büyük sevinç yaşadı. Ellerini göğe açarak "Şükürler olsun" diyen Koç, gözyaşları içinde oğlu Kerim Rahmi’ye sarıldı ve şu sözlerle mutluluğunu dile getirdi:
“Ülkemize armağan olsun. İnşallah daha fazla sevinç gözyaşları dökeceğimiz başarılar yolda. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.”