Fulya Projesi Tahkimi'nde Yalçın Karadeniz tanık oluyor
Beşiktaş eski başkan adayı Hürser Tekinoktay’ın Siyah Beyazlılar'ın Fulya projesi ile ilgili kurulan “Tahkim” için yaptığı çağrıya dönemin Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’den yanıt geldi. Karadeniz, savcılık soruşturmasında tanık olmak için başvuruda bulundu.
"Üye Beşiktaş aleyhine oy kullandı"
"Şaibeli Tahkim" adını verdiği oluşumla ilgili kamuoyuna açıklamalar yapan Tekinoktay, "Kurulan heyette Beşiktaş’ı temsil eden İsmet Yılmaz isimli üye bile Beşiktaş aleyhine oy kullandı. Hakem heyetindeki Beşiktaş’ın temsilcisi dahil tüm üyeler Aşçıoğlu’nun iş ortağı Nurol İnşaat ile bağlantılı. Hakem heyetinin Beşiktaş lehine şerh koymasına rağmen sözde Beşiktaş’ın temsilcisi ile Aşçıoğlu’nun temsilcisinin oylarıyla Tahkim, Beşiktaş aleyhine karar çıkarttı" demişti.
Tekinoktay'dan suç duyurusu
Beşiktaş eski başkan adayı ve Divan Kurulu üyesi Hürser Tekinoktay da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, Beşiktaş’ın söz konusu tahkim kararı ile zarara uğratıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Başlatılan soruşturma kapsamında Beşiktaş kulübü yetkililerinin savcılığa verdiği ifadede müteahhitle, Dernek arasında uzlaşmak için özel hakem heyeti kurmaya dair [TAHKİM] genel kurulda tam yetki verildiğine istinaden bir rapor/ savunma yazıldığı da ortaya çıktı.
Tekinoktay'tan Tahkim sözleri
Tekinoktay, geçtiğimiz hafta MK Haber TV’de konuyla ilgili son gelişmeleri anlatırken, “Yayından önce Yalçın Karadeniz beni beni. Ben 2 gün önce sosyal medyadan bir paylaşım yaptım. Onu okumuş.
Hileli bir tahkim olmuş ve ben Cumhuriyet Savcılığına şikayetçi oldum. Bu arkadaşlar Genel Kurul yetkisi almadan gitmişler müteahhit Yaşar Aşçıoğlu ile bir heyet kurmuşlar. Bu tahkimler nasıl oluyor biliyor musunuz. Siz karşı tarafsınız bir temsilci buluyorsunuz, ben bir temsilci buluyorum. Bir de hakem heyeti başkanı seçiyoruz.
Bizim temsilcimiz, yani Beşiktaş’ın temsilcisi bizim aleyhimizde oy kullanmış. Hakem heyetinin başkanı da demiş ki “Burada yüzde 67’ye 33 dağılım doğru olmamış”. Yani Beşiktaş’ın parası uçmuş" dedi.
Yalçın Karadeniz'den yanıt
Bu gelişmeler üzerine Tekinoktay’ın X platformundan yaptığı çağrıya dönemin Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’den yanıt geldi. Karadeniz, "Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü 95 milyon dolar zarara uğratan kimse veya kimseler için ne Beşiktaş JK Genel Kurulunda ne de Beşiktaş JK Divan Kurulunda böyle bir yetki kimseye verilmemiştir ve de böyle bir onay da kimseye verilmemiştir. Konuyu çok iyi anladım. Ben o dönemin Divan Başkanıydım. Ben böyle bir bilgiye haiz değilim. Ben böyle bir onay da vermedim. Ben bu dilekçeyi şahit olarak vereceğim” dedi.
Yalçın Karadeniz tanık olmak için dilekçe verdi
Yalçın Karadeniz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği tanıklık başvuru dilekçesinde ise çarpıcı ifadeler kullandı. Karadeniz, hiçbir genel kurulda ve divan toplantısında tahkimin gündeme gelmediğini, böyle bir oylama yapılmadığını açıkladı.
Karadeniz'in dilekçesinde, "Dilekçe ekinde bulunan sayın Hürser Tekinoktay’ın yedi kasım tarihli tweetinde yazılanlardan anladığımız kadarıyla, yeni muttali olduğumuz yukarıda esas numarası bildirilen dosya ile Başsavcılığınız nezdinde Beşiktaş Jimnastik Kulübünü maddi zarara uğratan bir veya bir takım şahıslar hakkında soruşturma yürütüldüğü anlaşılmaktadır.
Yine tweetten anladığımız kadarı ila, dosya kapsamındaki şüpheli veya şüpheliler tarafından dosyaya savunma dilekçesi sunulduğu ve sunulan bu savunma dilekçesinde ise özetle “Beşiktaş JK Genel Kurul kararı ile, Fulya davasında 95 milyon dolar zarar söz konusu olan, Beşiktaş JK hakları ile ilgili, o dönemin yetkililerine, müteahhit ve dernek arasında uzlaşmak için özel hakem heyeti kurmaya dair (Tahkim) genel kurulda tam yetki verildiğine istinaden bir rapor / savunma yazıldığı söylenmektedir.
Yukarıda sayın Hürser Tekinoktay tarafından tweetinde ifade edilen iddialara göre somut gerçekleri ifade etme zaruretim hasıl olmuştur.
Beşiktaş JK Divan Kurulu’nun uzun yıllardır divan kurulu üyesi olan bunun yanı sıra uzun süre Divan Kurulu’na başkanlık etmiş birisi ve o dönemde de (Fulya davası dönemi) fiilen Beşiktaş JK Divan Kurulu Başkanlığı yapmış biri olarak tanık olduğum gerçekleri bilgilerinize arz etmek isterim. Konuyla ilgili ne genel kurulda ne de divan kurulunda bir bilgi akışı ne leyhte aleyhte bir konuşma ne de oylama yapılmamış ve tarafımdan herhangi bir onay da hiç kimseye verilmemiştir.
Beşiktaş Jimnastik Kulübünü 95 milyon dolar zarara uğratan kimse veya kimseler için ne Beşiktaş JK Genel Kurulunda ne de Beşiktaş JK Divan Kurulunda böyle bir yetki kimseye verilmemiştir” ve de böyle bir “onay da kimseye verilmemiştir.
Bu konu hiçbir genel kurulda ve hiçbir divan kurulu toplantısında da bizlere sorulmamıştır.
Neticeten, Fulya Projesi kapsamında uğranılan maddi zarar için BJK Genel Kurulunda kimse benden hiçbir yetki istemedi ve böyle bir onayımız asla da olmadı. Yukarıda arz ettiğim hususlardaki tanıklığımı saygılarımla asaleten Başsavcılığınıza arz ederim" denildi.