Galatasaray'da Gomis şoku! Bir anda yere yığıldı...
Yaklaşık bir dakika yerde kalan deneyimli isim sonrasında ayağa kalktı.
Fransız golcü kenarda tedavi gördükten sonra oyuna devam etti.
İşte Gomis'in bayılmasına neden olan hastalığı!
Gomis, kariyerinde daha önce de böyle durumlar yaşamıştı. Hastalığının adı vazovagal senkop. Kan basıncı ya da kalp atışları ani bir şekilde azalıyor ve baygınlığa yol açıyor.
Yıldız oyuncu son olarak 2015’te Swansea forması giyerken böyle bir baygınlık geçirmişti. O dönem rahatsız olan babasını ziyaret etmek için çok sık seyahat ettiğini ve bu durumun kendisini kötü etkilediğini ifade etmişti.
Galatasaray'dan Gomis paylaşımı!
Yaşanan bu hadisenin ardından Galatasaray kulübü de resmi Twitter adresinden "Seni seviyoruz Gomis" paylaşımında bulundu.
Galatasaray doktoru Yener İnce ne demişti?
Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Gomis transferi sonrası şunları söylemişti: "Gomis için Paris’te tarafsız bir klinikte araştırma yaptık. Paris’in en iyisi. Son olarak da Medical Park’da yaptık. Yapısal bir kalp problemi yok. Ancak Gomis’in herhangi bir yerde bu bayılmaları yaşaması kuvvetle muhtemel. Yaşayacaktır da bu son derece normal. Durumu biliyoruz. Bunun altında futbol oynamasına engel bir şey yok. Kulüp gerekli önlemleri aldı. Kontrat düzeyinde de. Antrenmanda olabilir, maçta olabilir bu maçta mümkün. Bizim hazırlıklı olduğumuz bir tablo. Sürpriz olmayacak. Bunun kalple ile bir ilgisi yok. Çok detaylı bir araştırma yaptık. Bizzat ben de gittim”
İlk olarak Ağustos 2009’daki Lyon - Deportivo hazırlık maçında bayılan Gomis 2 ay sonra da Fransa idmanında fenalaşmıştı. 32 yaşındaki oyuncu iki seferde de 15 dakika sonra tamamen kendine geldi.
Eski teknik direktörü Monk: 'Hayatının bir parçası'
O dönem Swansea’yi çalıştıran Garry Monk, Gomis’in hastalığıyla ilgili şunları söylemişti: ‘Bu durum onun hayatının bir parçası. Onu transfer ederken bunun farkındaydık."
Gomis’in hastalığının kesin bir tedavisi bulunmuyor. İzotonik sıvılar içmek, gövde, kol ve bacaklardaki kasları gerginleştirmenin az da olsa işe yaradığı biliniyor.