Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi rakibi, derbiden 3 puanla çıktı!
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Liverpool, İngiltere Premier Lig’in 5. haftasında ezeli rakibi Everton’ı 2-1 mağlup etti. Ryan Gravenberch performansıyla geceye damga vurdu.
Kırmızılar, mücadeleye hızlı başladı ve 10. dakikada Ryan Gravenberch’in golüyle 1-0 öne geçti. 29. dakikada sahneye çıkan yeni transfer Hugo Ekitike farkı ikiye çıkardı. Everton ise 58. dakikada Idrissa Gueye’nin golüyle umutlansa da, kalan dakikalarda skoru eşitlemeyi başaramadı.
Gravenberch’ten tarihi performans
Liverpool'un genç orta sahası Ryan Gravenberch, Everton karşısındaki golü ve asistiyle kulüp tarihine geçti. 23 yaşındaki yıldız, Merseyside derbisinde gol atan ve asist yapan en genç Liverpool oyuncusu oldu.
Galatasaray’ın da yakın markaja aldığı Gravenberch, Şampiyonlar Ligi maçları öncesi formuyla dikkat çekiyor.
Liverpool’dan 5’te 5’lik başlangıç
Bu galibiyetle birlikte Liverpool, Premier Lig’e müthiş bir başlangıç yaparak üst üste 5. maçını da kazanmış oldu. Jurgen Klopp’un öğrencileri 15 puanla zirve yarışında yoluna kayıpsız devam ediyor.
Everton ise 7 puanda kaldı ve maç fazlasıyla 7. sıraya geriledi.
İki takımın sıradaki maçları
Liverpool, gelecek hafta Crystal Palace deplasmanına çıkacak. Everton ise evinde West Ham United’ı konuk edecek.
Galatasaray–Liverpool maçı ne zaman ve saat kaçta?
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta maçında Eintracht Frankfurt’a deplasmanda 5-1 mağlup olan Galatasaray, ikinci haftada sahasında İngiltere’nin dev kulübü Liverpool’u ağırlayacak.
Galatasaray–Liverpool karşılaşması 30 Eylül Salı günü saat 22.00’de Rams Park’ta oynanacak.