Gribe neler iyi gelir? Grip nasıl geçer?
Son günlerde artan grip salgını merak edilmeye başlandı. Grip nasıl geçer ve gribe neler iyi gelir, grip aşısı şart mı gibi aramalar sıklaştı. Grip olan ne içmeli ne yemeli? İşte Grip hakkında detaylar...
Grip en çabuk nasıl geçer?
1 günde gribi geçirmenin etkili yöntemlerinden birisi budur. Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Grip hastalığı nasıl oluşur?
Grip bulaşıcı bir hastalıktır. Kişilere temas ve solunum yollarından bulaşabilir. Grip olan bir kişi öksürdüğü, hapşırdığı veya konuştuğu zaman grip virüsleri havaya karışır. Bu havayı doğrudan teneffüs ederek sağlıklı kişiler grip virüsünü alabilir.
Grip için en iyi ilaç hangisi?
Grip ilaçları grip (influenza) virusuna ve onun alt tiplerine karşı etkili antiviral ilaçlardır. Yalnızca influenza virusuna etkilidirler. Ülkemizde bulunan ilaç “oseltamivir”dir. Oseltamivir içeren şurup ve kapsül formları farklı ticari isimlerle satılmaktadır.
1 günde gripten nasıl kurtulurum?
Gripten kurtulmanın en iyi yolu tedaviye aralıksız devam etmek, bol sıvı ve bitki çayı (kuşburnu, zerdeçal, ıhlamur, okaliptüs gibi) tüketmek, istirahat etmek ve beslenmeye dikkat etmektir.
Nezle nedir?
Tıp dilinde nazofarenjit veya üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen bir hastalık olan nezle (soğuk algınlığı), buruna yahut soluk borusuna yerleşen virüslerin neden olduğu bir rahatsızlıktır. Solunum yolu ile alınan virüsler burun mukozasına yerleşir; burunda tıkanma ve hapşırma meydana gelir. Virüslerin ortalama kuluçka süresi üç gündür.
Bu üç gün içinde vücut mikropları atmak için çeşitli yollar bulur. İşte bu yollar da burun akıntısı ve hapşırmadır. Hastalık başladıktan sonra hafif seyreder ve bir hafta içinde hasta, şikayetlerinden kurtulur. Soğuk algınlığı acil tedavi gerektiren bir hastalık değildir.
Nezle belirtileri
Burun akıntısı veya burun tıkanıklığı
Hapşırma
Öksürük
Boğaz ağrısı ya da boğaz kaşıntısı
Gözlerde sulanma veya kaşıntı
Baş ağrısı
Yorgunluk
Vücut ağrısı
Hafif ateş