Hedef olimpiyatlara 40 sporcuyla katılmak
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2016 Rio Olimpiyatları için 18 sporcunun olimpiyat barajını geçtiğini belirterek, "40 kota hedefimiz var" dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2016 Rio Olimpiyatları için 18 sporcunun olimpiyat barajını geçtiğini belirterek, "40 kota hedefimiz var. Bunu başarabilirsek, hem ülkemiz hem kendi adımıza hem Türk atletizminin gideceği hedefi göstermesi adına çok büyük başarı elde etmiş olacağız" görüşünü bildirdi.
Çintimar, yaptığı açıklamada, Erzurum'da yaptıkları "Rio 2016 Milli Takım Planlama ve Değerlendirme Toplantısı"nda 2016 yılının yol haritasını belirlediklerini söyledi.
Olimpiyatlara kadar sporcuların yapacağı kamp, antrenman ve test programlarının yanı sıra yarışların da masaya yatırıldığını dile getiren Çintimar, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle bu yolda başarı için gerçekleştirdiğimiz toplantı, önemli. Çalışmamızın amacı, hem sporcularımızı kontrol edebilmek hem destek olabilmek hem gittikleri her yeri önceden hazır edebilmek" dedi.
-Dünya Atletizm Şampiyonası umut oldu
Çintimar, Türk atletlerin, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Cumhuriyet tarihi boyunca koşulanlar kadar final koştuğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:
"Bu, bizim ve Türkiye atletizmi için çok büyük başarı. 2016 Rio Olimpiyatları için 18 kota almış durumdayız ama ülke olarak bunun çok daha üstünde olmamız gerekiyor. Önceki olimpiyat kotasını, atletizmde 33 sporcu geçmişti. Maalesef Rio için bu sporculardan barajı geçen hiç yok desek, yanlış olmaz. 40 kota hedefimiz var. Bunu başarabilirsek, hem ülkemiz hem kendi adımıza hem Türk atletizminin gideceği hedefi göstermesi adına çok büyük başarı elde etmiş olacağız. Atletizm Ligi'nde bulunan tüm kulüplerimiz de bu anlamda bize ciddi katkı sağlıyor, hepsine teşekkür ediyorum."
Sporcuların, bu etkinlikle birlikte kamplara başlayacağını kaydeden Çintimar, kampların, ilk aşamada Erzurum, Antalya, Mersin ve Kenya'da düzenleneceğini aktardı.
- "Dopinge sıfır tolerans"
Fatih Çintimar, dopingle mücadele konusuna da değinerek, bu konuda "sıfır toleransla" hareket ettiklerini söyledi.
Son 2 yıldır atletizm branşında herhangi pozitif doping numunesi çıkmadığına dikkati çeken Çintimar, şöyle devam etti:
"Bundan önceki dönemlerdeki hatalar varsa da ders alarak, pozitif numune çıkmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sıfır toleransla dopingi hiçbir şekilde istemiyoruz. Atletizm Milli Takımımızda, 10 masör, ikişer fizyoterapist, doktor ve diyetisyen ile 10 antrenman danışmanı hocamızla 250'ye yakın ekibimizle gece gündüz beraber olmaya çalışıyoruz. Beraberlik ve kontrollerle sporcularımız antrenman eksikliklerini tamamladıktan sonra, eksikliklerini ilaçla tamamlamalarına gerek kalmıyor."
-"Devşirme sporcu" tartışmaları
Çintimar, atletizmde son 2 yılın, elde edilen başarılarla cumhuriyet tarihinin "en başarılı dönemi" olduğunu belirtti.
Bununla birlikte aynı dönemde Türk vatandaşlığına geçerek yarışan hiçbir sporcu bulunmadığını ama buna da karşı olmadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Benim ülkeme sığınan, bayrağını taşıyana, kimsenin 'sen niye Türk oldun' diye sorma hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduysa burada yaşıyor, benim bayrağımı benimle taşımayı arzu ediyorsa kimse kusura bakmasın. Türkiye'ye sığınıp Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese, kapımız açık."