Korkmaz'dan olimpiyat kotası
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Milli atlet Salih Korkmaz, Macaristan'da düzenlenen 19. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota aldı. İşte detaylar

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Milli sporcu Salih Korkmaz, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 KM yürüyüşte 1:19.49'luk derecesi ile olimpiyat kotası aldı.
Başkent Budapeşte'de bugün başlayan organizasyonda 20 kilometre yürüyüş kategorisinde yarışan Salih Korkmaz, 1:19.49’luk derecesiyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota aldı.
Salih Korkmaz'dan bir ilk!
Organizasyonu 16. sırada bitiren Salih Korkmaz, ayrıca elde ettiği dereceyle kendi adına sezonun iyisini yürümüş oldu.
Salih Korkmaz: "Umarım ülkeme madalya getirebilirim"
Salih Korkmaz, iki gün önce hastalandığını belirterek, "Elimden geleni yaptım. Burada tarihin en sert yarışını yarıştım. Ayrıca yarış sırasında aldığım iki ihtardan dolayı da yavaşlamak zorunda kaldım. Umarım olimpiyat başta olmak üzere diğer yarışmalarda da ülkeme madalya getirmek için çalışacağım. Umarım ülkeme madalya getirebilirim." diye konuştu.