Koronavirüs aşısı için ABD'den umut veren haber
ABD'de Pittsburgh Üniversitesi'nde korona virüsü yok edecek bir aşı geliştirildi ve ilk olarak farelerin üzerinde denenen aşının başarılı olduğu bildirildi.
Korona virüs salgını dünyada sosyal hayata büyük bir darbe indirirken ve 53 binin üzerinde ölüme sebep olurken, ABD'de yer alan Pittsburgh Üniversitesi'nde umut verici bir gelişme yaşandı.
Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Ergin Koçyıldırım üniversitenin yeni bir aşı geliştirdiğini duyurdu. Dr. Koçyıldırım aşının küçük hayvanlar üzerinde başarı gösterdiğini söyledi.
Üniversitenin tıp fakültesinde yapılan çalışmaların ardından korona virüs ile mücadele edebilecek bir aşının bulunduğu duyuruldu.
EBioMedicine isimli dergide yayınlanan makalede, kısa süre içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen aşının salgınının hızının ciddi şekilde düşüreceği belirtildi.
İlk denemelerin fareler üzerinde yapıldığı ve başarıya ulaşıldığına dikkat çekilirken, aşının korona virüsle mücadele edecek kadar antikor ürettiği vurgulandı.
Araştırmayı yürüten doçent doktor Andrea Gambottoi ise şöyle konuştu:
“SARS ve MERS gibi hastalıklarla ilgili benzer çalışmaları yapmıştık. Bu iki virüs, SARS-CoV-2 isimli virüs ile çok yakından ilgili ve bunlar bize spike protein denilen belirli proteinlerin nasıl davrandığını gösterdi. Bunların bağışıklık sistemine nasıl etki ettiğini gördük."
Gambottoi, gerekli izinlerin alınması halinde insanlar üzerindeki klinik denemelerin birkaç ay içerisinde başlayacağını duyurdu.