Montella'dan İspanya maçı kararı! O isimler olmayacak...
A Milli Takım, 2026 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda formalite niteliğindeki İspanya maçına yedek ağırlıklı kadroyla çıkacak. Montella, kart riskleri nedeniyle rotasyona gidiyor.
Montella’dan İspanya maçına stratejik rotasyon
Sözcü'de yer alan habere göre; A Milli Takım’ın salı günü oynayacağı İspanya mücadelesi, grup sıralaması açısından bir önem taşımıyor. Lider ve ikinci sıradaki takımların netleşmesi nedeniyle gözler tamamen 26 Mart’taki play-off karşılaşmasına çevrildi. Teknik direktör Vincenzo Montella da bu doğrultuda İspanya maçına ideal 11’i dışında bir kadro ile çıkmayı planlıyor.
Kaptan Hakan Çalhanoğlu kadrodan çıkarıldı
Kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlığı sebebiyle aday kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Eksiklerin artmasıyla birlikte Ümit Milli Takım’dan İsak Vural ve Yusuf Akçiçek A Milli Takım kadrosuna dahil edildi.
İsmail Yüksek kartlarını temizledi
Bulgaristan maçında kart sınırında bulunan İsmail Yüksek, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşerek kartlarını temizledi. Play-off aşamasında daha geniş bir kadro ile sahada olunması hedefleniyor.
Montella risk almayacak
Grupta görülen sarı kartlar play-off maçlarına taşındığı için teknik heyet büyük bir hassasiyetle hareket ediyor. Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Oğuz Aydın ve Abdülkerim Bardakcı kart görmeleri halinde play-off maçında forma giyemeyecek.
Bu nedenle Montella’nın, İspanya karşısında bu oyuncuları yedek bırakıp milli takımı play-off sürecine saklaması bekleniyor.