Okan Buruk: "Sadece sakatlıklar değil, 2 oyuncumuz TFF tarafından ceza aldı"
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'ya konuk olan Galatasaray maçı 1-0 kaybetti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadelenin ardından açıklama yaptı.
"Çok rahat oynadık"
Okan Buruk, "Maçın ilk yarısı pozisyonlara girdik, atamadıklarımız da var. Son pası atamadıklarımız da var. Çok rahat oynadık. Çok net pozisyonlara girdik. Daha iyi bir performans gösterseydik 2. yarıya daha iyi çıkabilirdik" ifadelerini kullandı.
"Değerli oyuncuların olmadığı süreçten geçiyoruz"
Buruk, "İkinci yarıya rakip istekli başladı. Biz oyun kurulumunu ikinci yarı yapamadık. İkinci topları alamayayınca rakibin de önde yetenekli futbolcuları var. Bugün oyun içerisinde de gördük. Bitiremedikleri pozisyonları da oldu. Folarin Balogun savunmamızı yıprattı. Berabere de bitebilirdik. 1-2 tane daha iyi kullanabilseydik beraberliği yakalayabilirdik. Maalesef olmadı. Değerli oyuncuların olmadığı süreçten geçiyoruz. Bunların eksikliğini bugün yaşadık. 9 puanımız var, 2 maçımız var, yolumuza devam ediyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için her şeyi yapacağız. İlk yarı taraftarlarımızı mutlu ettik ama ikinci yarı oynadığımız futbol için üzgünüz. Atletico Madrid'le sahamızda oynayacağız. O maça daha iyi hazırlanacağız. O maçı da kazanarak yolumuza devam etmek isteyeceğiz. İki maçı kazanıp belki ilk 8'e girer miyiz diyorduk" dedi.
"Sadece sakatlıklar değil, 2 oyuncumuz TFF tarafından ceza aldı"
Buruk, "Futbolun içerisinde bu tür şanssızlıklar var. Hepsi aynı anda başımıza geldi. Sadece sakatlıklar değil, 2 oyuncumuz TFF tarafından ceza aldı. Onun yanında son haftalarda hep aynı takımla oynamak zorunda kaldık. Benim için en zor dönem buydu. Kulübeye bakınca 1 tane savunma oyuncumuz yoktu. Bu anlamda bizim için zor bir dönem geçirdik. Bunu hesaplamak çok zor. 25 tane oyuncu alırsınız, hepsini oynatamazsınız. Oyunculara süre vermek çok önemli. Bu dönemde hepsi üst üste geldi. Kadro daha geniş olabilir miydi? Performans alamadığımız oyuncular da oldu. Kadromuz kısaldı doğal olarak. Transfer etmek için bütçenizin olması gerekiyor. Biliyorsunuz Osimhen'i transfer ettik 75 milyon Euro'ya. Bütçe anlamında önemli bir gider oldu. Yine Sane, Singo, Uğurcan ve İlkay gibi çok önemli oyuncular aldık ama bu senaryoyu bilemeyiz. Kasım milli takım arasından sonra ne olduysa hepsi üst üste geldi. Bununla ilgili bir sorumlu varsa tabii ki bu benim" açıklamasını yaptı.