Oklarını dünya bir numarası olmak için atacak
Antalya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın ikinci ayağında altın madalya kazanan milli okçu Yeşim Bostan, kadınlar makaralı yayda dünya bir numarası olmak istiyor.
Okçulukta uluslararası organizasyonlarda elde ettiği madalyalarla adından söz ettiren Yeşim, hedeflerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Dünya sıralamasında kadınlar makaralı yayda üçüncü basamakta yer alan Yeşim, Dünya Şampiyonası'nda hem açık hava hem de salonda gümüş madalya kazandığını, hedeflediği altın madalyaya ise Antalya'da ulaştığını söyledi.
Kadınlar makaralı yay kategorisinde kazandığı altın madalya için "Beklediğim bir sonuçtu." diyen milli okçu, "Buna hazır olduğumu düşünüyordum. Çünkü çok başarılı bir sezon geçirmiştim. Dünya Şampiyonası'nda açık hava ve salonda final atmıştım. Artık altın madalya kazanmayı çok istiyordum ve bunu kendi ülkemde yapmayı daha çok arzuluyordum. Ev sahibi olarak altın madalya kazanmak çok daha büyük gurur." ifadelerini kullandı.
Elde ettiği birincilikle dünya sıralamasında zirveye daha da yaklaştığına işaret eden Yeşim, "Şu an dünya üç numarasıyım. Hedefim zirveye yerleşmek. En büyük arzum dünya bir numarası olmak." diye konuştu.
Zirve yarışında Danimarkalı Sarah Sonnichsen ve Kolombiyalı Sara Lopez'i takip eden 23 yaşındaki milli sporcu, Dünya Kupası'nın diğer ayakları ve finalleri ile 2019 Dünya Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar alarak hedefini gerçekleştirebileceğini belirtti.
Yeşim, rakipleriyle arasında çok fazla puan farkının bulunmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Dünya Kupası'nın ayakları devam ediyor. 4 ayak sonunda da finaller Samsun'da yapılacak. Geçen yıl finallerde bronz madalya kazanmıştım. Bu yıl altın madalyayı hedefliyorum. En yakındaki hedefim bu. Ülkemizde düzenlenecek finallerde dünyanın en iyi 8 sporcusu arasında birinci olmak istiyorum. Makaralı yay olimpik bir kategori değil. 2019 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı amaçlıyorum."
"Türk okçuluğun tanıtımı açısından önemli"
İstanbul'da 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası'da da kadınlar makaralı yayda altın madalyaya uzanan Yeşim, organizasyonun okçuluk adına önemli bir yarışma haline geldiğini ifade etti.
Yeşim, organizasyonda dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan önemli sporcuların yarıştığına dikkati çekerek, "Türkiye'deki birçok sporcu daha milli takıma girmeden uluslararası alanda dünyanın dev sporcularıyla yarışma şansı buluyor. Türk okçuluğunun tanıtılması için de önemi bir organizasyon. Burada geçen yıl bronz madalya almıştım. Son 4'e 3 yabancı sporcu ve ben kalmıştık. Bronz madalyayı kazanmak o yüzden önemliydi. Bu yıl finalde milli takımdan arkadaşım Gizem Elmaağaçlı ile karşılaştım. O yüzden dostluk kazandı." şeklinde konuştu.
Okçulukla tanışma hikayesi
Muğla'da yaşayan Yeşim Bostan, okçulukla tanışma hikayesini de paylaştı.
Okçuluk sporunu yapan arkadaşıyla gittiği antrenmanda istekli olmasa da kendisini birden bu sürecin içinde bulduğunu anlatan Yeşim, şunları söyledi:
"Arkadaşım bu sporla uğraşıyordu. Birlikte antrenmana gitmemizi istedi. İlk başta sıcak bakmıyordum. Başka arkadaşlarımız gitmek istediler. Ben de onlara eşlik ettim. Okçuluğa başlamak gibi bir düşüncem yoktu. Daha sonra beni okçuklukla tanıştıran hocam Tahir Karataş, bir anda hepimizin kollarına bakmaya başladı. Fizik yapım gereği 'tamam' dedi. Antrenmanlara gelmemi söyledi. Ben ilk günlerde istemediğim için antrenmanlara gitmedim. Hocamız daha sonra birkaç antrenmanda neden gelmediğimi sormuş. 'Denesem ne çıkar' diyerek antrenmanlara gittim. İlk başta istekli olmasam da kendimi bu sürecin içinde buldum. İyiki de okçuluğa başlamışım."
Yeşim, okçuluğun hak ettiği değeri yavaş yavaş görmeye başladığını belirterek, "Okçuluk 7'den 70'e herkesin yapabildiği bir spor. Engel, yaş sınırı tanımayan ve insanların gelişimlerine büyük katkılar sağlayan bir spor. Profesyonel olsun olmasın herkes bir şekilde okçulukla tanışmalı. Zaten bir kez tanışanlar okçuluğu bırakmak istemiyorlar." ifadelerini kullandı.