"Psikolojikmen nasıl atlatacağız?"
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin formasını giyen 26 yaşındaki orta saha Alpaslan Öztürk, Bein Sports'a açıklamalarda bulundu. Göztepe taraftarından bahseden tecrübeli futbolcu, kulübün aldığı koronavirüs önlemlerini, evde nasıl antrenman yaptığını ve doğup büyüdüğü ülke olan Belçika ile Türkiye arasındaki farkları anlattı.
Alpaslan Öztürk'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde
"Göztepe taraftarı inanılmaz duyarlı"
"Göztepe taraftarı Türkiye'de ender görülen taraftar gruplarından bir tanesi ve inanılmaz duyarlı. Hatırlarsanız ben bundan 1-1 buçuk hafta önce bir tweet atmıştım liglerin oynanmasıyla alakadar. O tweete özellikle kendi taraftarımdan inanılmaz bir destek aldım. Göztepe camiası Avrupa'yı hedeflerken maalesef böyle bir virüsle karşılaştık ve taraftar öncelikle sağlık diyerek beni inanılmaz bir destekle karşıladılar. Bu kendilerinin ne kadar duyarlı bir taraftar grubu olduğunu ortaya koyar."
"Avrupa, bizden çok daha kötü durumda"
"Kendi eşim ve çocuklarımla İstanbul'da yaşıyorum. Annem, babam, abim ve kız kardeşim Belçika'da yaşıyorlar. Her gün telefonlaşıyoruz. Yalnız oradaki durumların bizle kıyaslandığı zaman çok daha kötü hal aldığını öğreniyorum. Onlarla görüşürken mecbur kalmadıkları takdirde kesinlikle evden çıkmamalarını söylüyorum. Ama gözle görülen bir gerçek var, oradaki vakalar Türkiye'den çok daha kötü durumda. Avrupa, genel olarak bizden çok daha kötü durumda."
"Türkiye'nin gerçekten sayılı ülkeler arasında yer aldığına inanıyorum"
"Tıp anlamında bakıldığı zaman, ben Türkiye'nin gerçekten sayılı ülkeler arasında yer aldığına inanıyorum. Bizim ülkemizde olan doktorlar, hastaneler, makineler, genel olarak birçok ülkenin önünde. Şu anda Belçika'nın durumuna baktığımız zaman gerçekten kıyaslanamaz bir fark var. İnşallah en kısa zamanda hem ülkemiz ve dünya bu salgından kurtulur."
"Takım halinde yapılmayan bir antrenman gerçekten fark ediyor."
"Biz ayrılmadan önce son bir toplantı yaptrık kulüple ve evde bireysel idman programlarımız dağıtıldı. Ona göre malzeme aldık. O malzemelere göre evde idmanlarımıza devam ediyoruz. Tabi bunlar inanılmaz tempolu idmanlar olma ihtimali zaten yok. Ama ne kadar evde yapsak da takım halinde yapılmayan bir antrenman gerçekten fark ediyor."
"Psikolojikmen nasıl atlatacağız?"
"Ne yazık ki fiziken bir şeyleri atlatabiliriz. En azından 1-2 hafta sonra tekrar idmanlara başladığımız zaman belirli bir seviyeye gelebiliriz. Ama psikolojikmen nasıl atlatacağız? Sonuçta biz soyunma odasına giriyoruz. Malzemecisi, masörü, doktoru, taraftarı kol kola ten tene bunu nasıl atlatacağız. Bence bunun da bşraz üstünde durmamız lazım. Kesinlikle bizi uzun bir süreç bekliyor."