Rajtoral'ın sevgilisinden mesaj var!
Süper Lig takımlarından Gaziantepspor’un Çek Futbolcusu Frantisek Rajtoral’ın intiharının ardındaki sır perdesi aralanmaya başladı. Rajtoral’ın intiharının ardından polisler evde Çekçe yazılan notta alacak verecek çizelgesiyle karşılaştı.
Bunun üzerine genç futbolcunun borçlar yüzünden intihar ettiği sorusu akıllara gelirken Çek basını Rajtoral’ın daha önce kronik yorgunluk ve tükenmişlik sendromu tedavisi gördüğünü iddia etti.
2005’te ilk tedavi
12 Mart 1986 Çek Cumhuriyeti doğumlu olan tecrübeli oyuncu, futbola Kovohute ve Marila Pribram takımları altyapısında başladı. 2004-2005 sezonunda profesyonel olarak Marila Pribram A Takımı’na yükselen Rajtoral, 2005 sezonu başında Banic Ostrava’ya transfer oldu. İddialara göre, Rajtoral ilk kez bu dönemde kronik yorgunluk ve tükenmişlik sendromu tedavisi gördü.
2009-2010 sezonunda Viktoria Plzen’e transfer olan Rajtoral, 2013-2014 sezonunda Almanya’nın Hannover takımına kiralandı. Oyuncu bu sırada tekrar tedavi gördü. 6 ay aradan sonra Plezen’e geri dönen Rajtoral, 2016 Ağustos ayında Gaziantepsporla 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Süper Lig ve Türkiye kupası olmak üzere 23 karşılaşmaya çıkan Rajtoral takımına asist ya da gol katkısında bulunamadı.
Yalnız kaldı iddiası
Rajtoral’ın ölümüne Çek basını geniş yer verdi. İddialara göre, Gaziantepspor’un diğer bir Çek futbolcusu Daniel Kolar’la yakın arkadaş olan ve Türkiye’ye ilk geldiğinde “Bundan sonra tek sevgilim Kolar” diyerek espri yapan Rajtoral’ın, Kolar’ın gidişinin ardından kendini yalnız hissetmeye başladığı ve psikolojik olarak tekrar eski günlerine döndüğü ifade edildi.
‘Muhteşem bir insandın’
Rajtoral’ın ölümünün ardından eski sevgilisi Petra Hruskova sosyal medya hesabından Rajtoral’la olan bir fotoğrafını paylaştı. Petra fotoğrafa, “Sen muhteşem bir insandın. Büyük bir kalbin vardı. Seni tanıyan herkes bunu bilirdi. Seni asla unutmayacağım” notunu düştü.
6 aydan fazla sürerse dikkat
Genç futbolcunun intiharına tükenmişlik ve kronik yorgunluk sendromunun yol açtığı belirtilirken Uzman psikolog Yeşim Akıncı şu uyarıda bulundu:
“Eğer yorgunluk, sürekli uyku hali 6 aydan fazla sürerse bu kronik yorgunluk sendromu olarak tanımlanır. Bu sendroma yakalanan kişilerde eklem ve kas ağrıları, kalp ritim bozukluğu (aritmi), lenf bezlerinin şişmesi, sürekli sıkça ortaya çıkan enfeksiyonlar, unutkanlık, yön tayininde problemler, hareketlerinde sınırlanma ve hatta felce yakalanma söz konusu olabilir. Tükenmişlik sendromunda ise belirtilerinin çeşitliliği ve gizli bir süreç olmasından dolayı tanınmasını daha zordur. Bu iki sendromun tedavi sürecinde ise davranışsal terapi ve bazı hastalar için derecelenmiş egzersiz, sağlıklı beslenme, uyku yöntem teknikleri, anksiyete ilaç tedavisi ve depresyon ilaç tedavisi yöntemlerine başvurulabilir.” (Sampiy10)