Rasmus Hojlund Manchester United’dan ayrıldı, kendine geldi!
Manchester United’ın 2023’te 80 milyon euroya transfer ettiği Rasmus Hojlund, Napoli formasıyla yeniden parladı. Danimarkalı golcü yeni takımında 10 maçta 8 gol attı.
80 milyon euroluk transfer
Manchester United, 2023 yazında Atalanta forması giyen genç forvet Rasmus Hojlund için büyük bir yatırım yapmıştı. Kırmızı Şeytanlar, 2003 doğumlu Danimarkalı futbolcuyu 70 milyon euro bonservis + 10 milyon euro bonus karşılığında kadrosuna katmıştı.
Old Trafford’a büyük umutlarla gelen Hojlund, ilk sezonunda istikrarsız performans göstermiş ve beklenen katkıyı sağlayamamıştı.
Napoli’de yeniden doğdu
Yeni sezonda kiralık olarak Napoli forması giyen 21 yaşındaki golcü, İtalya’da adeta yeniden doğdu. Serie A ekibinde çıktığı 10 maçta 8 gol atan Hojlund, taraftarın kısa sürede sevgilisi haline geldi.
Napoli yönetiminin, genç forvetin bonservisini alma fikrini değerlendirdiği iddia ediliyor.
Kariyerinde yeni sayfa
Kopenhag altyapısından yetişen Rasmus Hojlund, daha önce Sturm Graz ve Atalanta formaları giymişti. Avrupa futbolunun gelecek vadeden forvetlerinden biri olarak görülen Danimarkalı oyuncu, Napoli’deki performansıyla yeniden Avrupa devlerinin radarına girdi.