Rayan Cherki, Manchester City'de!
Transfer haberleri. İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester City, Fransa Ligi'nde Olimpik Lyon'da oynayan Rayan Cherki'yi kadrosuna kattı. İşte detaylar.
Rayan Cherki'den 5 yıllık imza
İngiliz kulübü, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olimpik Lyon forması giyen Rayan Cherki ile 2030 yılına kadar sözleşme imzaladı.
42 milyon Euro
Basında yer alan haberlere göre; Manchester City'nin, 21 yaşındaki futbolcu için Lyon'a 36 milyon Euro bonservis artı 6 milyon Euro bonus ödeyeceği belirtildi.
12 gol 20 asist
Fransız yıldız, bu sezon Lyon ile çıktığı 44 karşılaşmada 12 gol ve 20 asistlik performans sergiledi.
Rayan Cherki, futbola AS Saint-Priest altyapısında başladı ve 2010 yılında Lyon altyapısında geçiş yaptı. Yıldız futbolcu 2020 yılından bu yana da A takımda forma giyiyor.
Lyon performansı
Fransız ekibi ile toplamda 185 karşılaşmaya çıkan Cherki 29 gol ve 45 asist ile oynadı.