Salih Uçan'ın "söylenmesi gereken şeyler var ama..." açıklamasının ardındaki gerçekler ortaya çıktı
Beşiktaş'ın , Süper Lig'in 16. haftasında Adana Demirspor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Salih Uçan'ın "Söylenmesi gereken şeyler var ama henüz erken" sözleri çok konuşulmuştu. Tecrübeli futbolcunun bu sözlerinin ardında yatan gerçekler ortaya çıktı. İşte detaylar...
Salih Uçan ne demişti?
Maçın ardından Salih Uçan, "Değerlendirilecek fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe maçını mücadele ederek kazanıyoruz. Mücadele etmemiz gerektiğini burada biliyoruz. Ama edemiyoruz. Söylenmesi gereken şeyler var ama henüz erken. Söylenecek şeyler sezon sonu söylenir. Yaşananlar dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama, biz de içeriden bir şeylere şahit oluyoruz. Artık üzgünüm felan demek istemiyorum. Bu hayal kırıklığı. Camiam adına şu durumlar çok üzücü." demişti.
1) Takımda gruplaşma
Oyuncular arasında gruplaşma yaratılması. Gio ve ekibi, yerli isimler ile diyalog dahi kurmadı. Kimse ile konuşmadı. Brad Friedel ile birlikte sadece yabancılar ile muhatap oldu.
2) Maaş dengesizliği
Yabancılara yüksek garanti ücret verilmesi, takım içi dengeleri bozdu. Al Musrati, Immobile, Mario, Silva, Paulista ve Felix’in yıllık ücretlerinin yüksekliği sıkıntı yarattı.
3) Ödemelerde ayrıcalık
Maaş ödemelerinde yerli-yabancı ayrıcalığı... Yabancılar zamanında alırken yerliler 2-3 ay geriden gittiler. Bu durum gizli yürütülse de sonradan ortaya çıkması rahatsızlık yarattı.
4) Kötü çalışma programı
Gio’nun idman yetersizliği yüzünden fizik kondisyon eksikliği. Sezon başı kampı sadece tatil havasında geçti. Dönüşte ise salon çalışmaları yapılmadı. Hafif idman, çok izin ile geçildi.
5) Futbola ilgisizlik!
Yönetim içinde Ümraniye’ye ilgisizlik vardı.. Çok başlılık yüzünden muhatap bulmakta çekilen güçlükler.... Başkan’ın yanı sıra; Hüseyin Yücel, Feyyaz Uçar, Onur Göçmez ve Mete Vardar tesislere gelip gitse de, görüntüden öteye geçen olmadı.
6) Linç kampanyası...
Kötü sonuçlardan oynatılmayan oyuncuların sorumlu tutulması. Sosyal medya trolleri ile özellikle oynamayan oyunculara bilinçli olarak linç kampanyası yaptırıldı.
7) Forma adaletsizliği
Forma dağıtımında adaletin tamamen ortadan kalkması. Formsuz isimlere rağmen, alternatif hamleler yapılmadı. Birçok isim küstürüldü.
8) Söz var, icraat yok!
Takım içindeki huzursuzluğa mevcut yönetimin seyirci kalması. Yönetime içerideki sıkıntılar aktarılmasına rağmen, sözden öte icraat yapılmaması.
9) Tribünlere oynadılar!
Yönetim ve teknik ekip, oyuncuları taraftar önüne attı. Başkan ve yöneticiler ile Hollandalı hoca, takım içindeki sorunları dile getirmeyip tribünlere oynadılar. Herkes kendini vitrine koyma yarışına girdi.