Sergen Yalçın'dan dev hamle! Gürcü yıldızı istedi...
Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, ara transfer dönemi öncesi kolları sıvadı. Siyah-beyazlı hoca, Saint Etienne forması giyen Gürcü yıldız Zuriko Davitashvili’nin transferini istiyor.
Transferde ilk hedef Davitashvili
Sezona Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde başlayan Beşiktaş, Avrupa Kupası’ndaki başarısız sonuçların ardından Sergen Yalçın’la yola devam etme kararı almıştı. Ancak teknik adam değişikliği kısa vadede istenilen etkiyi yaratamadı.
Siyah-beyazlılar, ara transfer döneminde kadroyu güçlendirmek istiyor. Yalçın’ın yönetime sunduğu listenin ilk sırasında Zuriko Davitashvili yer alıyor. 24 yaşındaki Gürcü kanat oyuncusu, Fransa 2. Ligi ekiplerinden Saint Etienne forması giyiyor ve kulübüyle 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Fransız ekibinin oyuncu için 9 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği öğrenildi.
Sergen Yalçın kanat forvetten vazgeçmiyor
Sergen Yalçın, görev yaptığı takımlarda kanat forvetlerden aldığı katkıyla biliniyor. Beşiktaş’ta göreve geldikten sonra da bu bölgede El Bilal Toure’yi değerlendiren tecrübeli hoca, oyuncunun sakatlığı nedeniyle planlarını değiştirmek zorunda kaldı.
Bu süreçte sağ kanatta görev alan Vaclav Cerny’den beklenen verim alınamadı. Bu nedenle Yalçın, Davitashvili’nin transferini öncelikli hedef olarak belirledi. Gürcü futbolcu, bu sezon Saint Etienne formasıyla 9 maçta 4 gol kaydetti. Milli Takımımızın deplasmanda 3-2 kazandığı Gürcistan maçında da fileleri havalandırmıştı.
Siyah-Beyazlılarda keyifler kaçtı
Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 7 Süper Lig maçında 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Maç eksiğiyle birlikte 6. sıraya gerileyen siyah-beyazlılarda moraller bozuldu.
Galatasaray karşısında 10 kişi kalan rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen 1-1’lik skorla sahadan ayrılan Kartal, ligin son sırasındaki Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Kalede alarm: Mert Günok düşüşte
Beşiktaş’ın deneyimli kalecisi Mert Günok, bu sezon istikrarsız performansıyla eleştirilerin odağında. 36 yaşındaki eldiven, Süper Lig’de forma giyen 31 kaleci arasında engellenen şut istatistiğinde 30. sırada. 8 maçta 11 gol yiyen Mert’in performansı sonrası, Yalçın’ın ocak ayında yeni bir kaleci talep edeceği iddia ediliyor.
Yedek kaleci Ersin Destanoğlu’nun da istenen seviyeye ulaşamaması, bu ihtimali güçlendirdi.
Konyaspor maçında 6 eksik
Beşiktaş, yarın oynanacak Konyaspor erteleme maçına 6 oyuncusundan yoksun çıkacak. El Bilal Toure, Vaclav Cerny, Cengiz Ünder, Gökhan Sazdağ, Jota Silva ve Tiago Djalo, 24 Ağustos’ta kadroda yer almadıkları için statü gereği forma giyemeyecek.