Simone Inzaghi’den Al Duhail maçı öncesi Yusuf Akçiçek sürprizi
Asya Şampiyonlar Ligi'nde Al Duhail ile karşılaşacak olan Al Hilal'de teknik direktör Simone Inzaghi'den sürpriz bir hamle geldi. İtalyan çalıştırıcı, genç Türk stoper Yusuf Akçiçek’i kritik mücadele öncesi ilk 11’de denedi.
Asya Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçında bu akşam 21.15’te Katar takımlarından Al Duhail ile oynayacak Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’de karşılaşma öncesi hazırlıklar devam ediyor.
Yusuf Akçiçek ilk 11’de yer alabilir
Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı bilgilere göre Suudi temsilcisinde İtalyan Teknik Direktör Simone Inzaghi, son taktik idmanda Türk defans oyuncusu Yusuf Akçiçek’i ilk 11’de oynattı.
Fenerbahçe’den rekor bonservis bedeliyle transferi gerçekleşmişti
Bu sezon başında altyapısından geldiği Fenerbahçe’den 22 milyon Euro bonservis bedeliyle Al Hilal’e transfer olan 19 yaşındaki genç stoper oyuncusu Yusuf Akçiçek, Fenerbahçe altyapısından önce Galatasaray akademisinde de oynamıştı. 110 bin Euro’ya buradan Fenerbahçe altyapısına transfer olan Akçiçek, kulübüne tam 200 kat daha fazla bonservis geliri sağlayarak Suudi temsilcisine transfer olmuştu. Fenerbahçe, ayrıca Yusuf Akçiçek’in sonraki satışından ise %15 pay elde edecek.
Akçiçek’in Fenerbahçe ve Milli Takım performansı
Fenerbahçe’de A Takım ile 27 maça çıkan Yusuf Akçiçek, bu karşılaşmalarda 2 gol 1 asistlik performans gösterdi. 2023-24 sezonundan bu yana aralıklarla şans bulabilen genç defans oyuncusu, Fenerbahçe’de toplamda 1600 dakika şans buldu. Ayrıca burada gösterdiği performans ile A Milli Takıma da seçilen Akçiçek, 2 karşılaşmada milli formayı terletti.