Sosyal medya fenomeni Köksal Baba kimdir?
Milyonların kullandığı sosyal medyanın kendi çıkardığı şöhretler dikkat çekiyor. Bu şöhretlerden birisi de Trabzonlu Köksal Baba. Sosyal medyada çekdiği videolarla fenomen haline gelen Köksal Baba vatandaşlar tarafından kim olduğu merak ediliyor. PEki Köksal Baba kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? İşte detaylar..
Köksal Baba kimdir?
1975 Arsin doğumlu Köksal Bektaşoğlu namıdiğer Köksal Baba, Trabzon'un önde gelen kabadayılarındandır. Köksal Baba'yı arayanlar onu nerede bulacaklarını çok iyi bilirler... Çünkü baba her gün Trabzon'un gözde semtlerinden Çömlekçi'de bulunan Bi Dene Çay Evi'nde misafirlerini kabul eder. 1990 yılında boks sporuna başlamış.1995-1996-1997-1998 yıllarında Gençler'de Türkiye şampiyonu olmuş. 2010 da boksu bırakıp yeraltı dünyasına katılarak kendinden söz ettirmiş bir kabadayı olup Köksal Baba lakabını almıştır. Köksal Baba Trabzon'un gözde semtlerinden Çömlekçi'de bulunan "Bi Dene Çay Evi" nde misafirlerini kabul etmektedir. Yine aynı mekanda haftalık olarak mahallenin gençlerinden gerekli raporları almaktadır. :) Baba, aynı zamanda Süleyman KÖSE'nin başkanlığını yürüttüğü 1461 Meydan taraftar derneğinin onursal başkanıdır. Sert, haşin ve yerinde adamına göre gaddar olan Baba çapkınlığıyla adından söz ettirmektedir.
Sosyal medya nedir?
Sosyal Medya; en genel anlatımla yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği digital platformdur.
Bir çok insanın mobil ve online olduğu digital çağ da paylaşım ve iletişim sınırı olmadan özgür ve özgün tartışma zemini yaratan Sosyal Medya, kişi ve birey iletişiminin yanında marka ve kurum konumlandırması açısında da son derece önemlidir. Sağladığı etkileşim açısından, eğitim , araştırma ve bilgi sağlama anlamında da kapılarını ardına kadar açmaktadır.
Transmedia dediğimiz dönüşüm, “çağımız teknolojisi ile hayatımıza giren digital mecranın, diğer geleneksel mecraların yerini alması” tahmin edilenden daha hızlı olacağa benziyor. Bu dönüşüme ayak uydurabilen kurum/markalar yakaladıkları ivme ile önümüzdeki 10 senenin yatırımını sağlamış olacaklar. Ta ki bu dönüşüm yerini yeni iletişim platformlarına bırakana kadar.
Sosyal Medya içeriklerden oluşur, her bilgi bir içerik, her içerik bir kaynaktır…
Sosyal Medya geleneksel mecralardan farklı olarak yaşayan bir platformdur. Gazete, Tv ve diğer basılı mecralardan en büyük farkı eş zamanlı bilgi paylaşımıdır. Çift yönlü iletişimin getirdiği etkileşim seviyesi geleneksel medyanın çok ilerisindedir. Bu yüzden günümüzde markalar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Her geçen sene dijital kanallara ayrılan bütçe oranları yükselmektedir.
Sosyal Medya, kullanıcı odaklıdır ve bir sınırlama olmaksızın herkesin söz hakkı vardır. Doğru kullanıldığında gücü ve etkisi tartışılamaz. Özellikle markalar açısından çeşitli faydalar sağlayan Sosyal Medya’nın bireyler üzerinde de olumlu veya olumsuz etkileri mevcuttur. Gezi parkı olaylarında yaşadığımız süreç, Türk halkına sosyal medyayla ilgili bir çok şey öğretti. Gelen yasaklar ve engellemeler bir çok yöntemle kırıldı ve sosyal medyanın engellenmesi zor bir güç olduğu bir daha ispatlandı. Bu durumuyla devletler içinde kontrolü güç ve yeni stratejiler üretmesi gereken bir platform haline geldi.
Yeni bir oluşum olarak düşündüğünde sosyal medyanın toplum üzerinde de etkisi büyüktür ve ülkerler arası kültür ile yaşam şartlarına bağlı olarak kullanım oranlarında da farklılıklar gözlemlenir. Ülkemizde sosyal medya kullanım oranları yükselmeye devam etmektedir. Son istatistiklere göz attığımızda Türkiye sosyal medya kullanım oranlarında Avrupa sıralamasında yer almaktadır.
Sosyal Medya’da bilgi paylaşımı hiçbir maliyet gerektirmeden gerçekleşir ve anında çok geniş kitlelere ulaşır. Sosyal medya için iletişimin gücü benzetmesini de yapabiliriz.