"Sözleşmelere gerçek rakamlar yazılmadı"
Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, beIN MANŞET'e açıklamalarda bulundu. Hurma, "Bu ülkede 15-20 yıl önce sözleşmelere gerçek rakamlar yazılmadı. Emeklerinin üzerine kulüpler çöktü" dedi.
TFF 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, beIN MANŞET'e açıklamalarda bulundu. Hurma, "Bu ülkede 15-20 yıl önce sözleşmelere gerçek rakamlar yazılmadı. Emeklerinin üzerine kulüpler çöktü" dedi.
"Bu virüsün hepimizi öldürmeyeceği aşikar"
"Uzunca bir süredir eline mikrofon alan herkes, koronavirüsle ilgili, sağlıkla ilgili açıklamalar yapıyor. Bu doğru değil. Bizim yapacağımız şey, sağlıkla ilgili mevkilerin taleplerine uymak ve vatandaş olarak gerekenleri yapmak. Bu virüsün hepimizi öldürmeyeceği aşikar. Şimdi insanımızı nasıl koruyacağımızı düşünürken, bir yandan da hayatı akla uygun bir şekilde nasıl devam ettirebilirizi düşünmemiz gerekir. Burada da herkes kendi yerine düşünmeli."
"Sahaya gelen itfaiyeye bile 2.5 milyon liraya yakın para ödüyoruz"
"Bilim insanları bu işleri söylemeli, biz de riayet etmeliyiz. Yarın bir gün finansla ilgili bir şey olursa, finansçılar konuşmalı. Bu işi sulandırmamak lazım. Virüsten önceye dönelim, Türkiye'deki kulüplerin %99.9'u batık durumda. Hepimizin bildiği bir gerçek. Hiçbir kulüp kar etmiyor. Bütün kulüplerin geçmişten kalan borçları var. Kazandığımızdan çok daha fazlasını ödemek zorunda kalıyoruz. Bunları kime ödüyoruz? Futbolculara, teknik kadroya, birtakım kesintiler TFF'ye. Sahaya gelen itfaiyeye bile 2.5 milyon liraya yakın para ödüyoruz. Ambulans, güvenlik için, onların yiyecekleri için paralar ödüyoruz."
"Kim kaybediyor? Kulüpler"
"10 lira kazanıyoruz, 40-50 lira harcıyoruz. Virüsten sonra ne olacak, dünya gibi futbol ekonomisi de çok ciddi zarar görecek. Çabuk toparlanmak için ne yapmalıyız? Kim kazanıyor bu işten? Federasyon, teknik adamlar, menajerler, avukatlar vs... Kim kaybediyor? Kulüpler. Bir çözüm bulup, kulüpleri bu parayı ödeyebilir hale getirmeliyiz ki, kulüpler yaşasın, bu gruplar da paralarını almaya devam etsinler. Eğer bu kulüpler yaşayamazsa, hiç kimse para kazanamayacak bu işten. Para kazanamazsa ne olacak, toplumun %90'ının en büyük eğlence kaynağı olarak gördüğü spor dalından mahrum kalacak veya beklentilerinin altında müsabaka izlemek zorunda kalacak. Akla uygun ve futbolun, sporcuların, halkın kazanacağı bir plan geliştirmek zorundayız."
"Ölü numarası yapmak doğru bir şey değil"
"Dünyanın önde gelen birçok kulüpleri, özveride bulunacaklarına dair açıklamalarda bulundular. Türkiye'de şu ana kadar Selçuk İnan dışında herhangi bir oyuncudan veya kulüpten ses gelmedi. Ölü numarası yapmak doğru bir şey değil. Bu sadece bu senenin durumu değil, önümüzdeki seneyi de etkileyecek, ondan sonraki seneyi de etkileyecektir. Bugün, %20 net kar eden bir işletme, bu 3-4 ay içerisinde ettiği zararı 2-3 senede zaten çıkartamaz. Kar edenler için söylüyorum bunu. Bir de Türkiye'de kulüplerin, kar etmediğini ve batık olduğunu hep birlikte biliyoruz. "
"Bu ülkede 15-20 yıl önce sözleşmelere gerçek rakamlar yazılmadı"
"Büyük takımlarda dahi 6 ay para alınmadığı, bizim oyunculuğumuzda da, şu anda da oyuncuların alacaklarının geriden geldiği süreçler yaşanıyor. Bu ülkede 15-20 yıl önce sözleşmelere gerçek rakamlar yazılmadı. Emeklerinin üzerine kulüpler çöktü. Şimdi sözleşmelerle kulüpler mağdur durumda. Bunu çok iyi anlamamız gerekir. Yarışma kültüründen başka bir şey konuşmuyoruz. Ekonomisi iyi olmayan müessesenin başarılı olma imkanı söz konusu değildir. Futbolda başarılı olmanın 3 temel ögesi vardır; sportif, ekonomik ve sosyolojik. Futbolu bu 3 ayağın üzerine oturtamazsak, zaten başarılı olmamız söz konusu değil. "
AJANSSPOR