Sultanlar Ligi'nde Rüya Takımı'nın neden oluşturulmadığı ortaya çıktı
Vodafone Sultanlar Ligi'nde VakıfBank'ın Fenerbahçe Medicana karşısında şampiyon olmamasının ardından neden Rüya Takımı kurulmadığı ve bireysel ödül verilmediği belli oldu.
VakıfBank - Fenerbahçe serisinin ardından Rüya Takımı oluşturulmadı
Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off Final Serisi'nde VakıfBank, Fenerbahçe Medicana'yı 3-0 yenerek 2024-2025 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Şampiyonun belli olduğu maçın ardından ise Rüya Takımı'nın kurulmaması ve oyunculara bireysel ödül verilmemesi dikkat çekti.
Rüya Takımı ve bireysel ödüllerden vazgeçildi
%100 Voleybol'dan Ufuk Soygür'ün aktardığı bilgilere göre ise TVF Yönetim Kurulu'nda bir kararla Rüya Takımı ve bireysel ödüllerin verilmesinden vazgeçildi.
Amaç oyuncuların üzülmesini engellemek
Aktarılan bilgilerde Rüya Takımı ve oyunculara verilen bireysel ödüllerden vazgeçilmesinin nedeninin iki oyuncu eşit seviyede oynadığında sadece birinin ödül alabilmesinin olduğu ifade edildi. Bu durumda oyuncuların üzüldüğü, alındığı veya oyuncular arasında rekabet, tatsızlık, olumsu diyaloglar yaşanabildiği belirtildi. Bu durumların ortadan kaldırılması amacıyla da yalnızca MVP (En Değerli Oyuncu) ve özel ödüller gibi ödüllerin verildiği vurgulandı.
Böylece oyuncuların birbirleriyle kıyaslanmasının da ortadan kaldırılmasının amaçlandığı aktarıldı.