Tıraş nasıl yazılır? TDK'ya göre tıraş mı traş mı?
Tıraş nasıl yazılır? TDK'ya göre tıraş mı traş mı? Tıraş nasıl yazılır?.... Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz Tıraş kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'tıraş' kelimesidir. Tıraş mı yoksa traş mı? Tıraş nasıl yazılır? Birçok kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...
Tıraş kelimesi yazım hatası olup olmadığı yönünden kişiyi çelişkiye düşüren kelimeler arasında yer almaktadır. Tıraş mı yoksa traş mı yazılır? Türk Dil Kurumu sözlüğünde kelime anlamı tıraş kelimesi karşısında yer almaktadır. Doğru yazımı da tıraş olarak geçmektedir. Tıraş kelime anlamı, saç ve sakalı kesme eylemi, erkek saçını keserken verilen biçim, kesilme ya da kazınma zamanı gelen saç sakal olarak belirtilmektedir. Kelime içerisinde kullanım şekline göre bu anlamlardan birini taşımaktadır.
Tıraş Nasıl Yazılır?
Tıraş olmak, tıraş etmek, traşı gelmek şeklinde birleşik kelime olarak ta kullanılmaktadır. Traş olarak yazımı hatalı yazım olarak kabul edilmektedir. Doğru yazımı ise tıraş olarak kabul edilip kullanılmaktadır.
Tıraştan sonra da bıyık sakal yerleri belli olurdu. Memduh Şevket Esendal
Bu örnekte tıraş kelimesi sakal ve bıyıkların kesilmesi anlamında kullanılmıştır. Bu anlam kelimenin birinci anlamı olarak bilinmektedir.
Yeni yaptırdığı tıraşını görenler onu tanımakta zorlanıyordu.
Bu örnekte ise tıraş, saç sakal kesim biçimi olarak kullanılmaktadır. Saç kesiminde saça verilen biçim için de tıraş kelimesi yaygın olarak kullanılmaktadır.