Beşiktaşlı Ali Rıza Dizdar: 15 Mayıs'ta Spor Yasası Kararnameyle Gidecek
Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, tüzük değişikliğine gerek olmadığını, çünkü iktidarın değişeceğini savunarak, "15 Mayıs'ta Spor Yasası gidecek" dedi. İşte çarpıcı konuşma.
Spor Yasası 15 Mayıs'ta gidecek
Dizdar, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde iktidarın değişeceğini savunarak, yasanın da böylece yeni iktidar tarafından kaldırılacağını savundu.
Divan kurulu üyesi Dizdar, divanda yaptığı konuşmada, "Spor Yasası'ndan bahsettiniz. Geçininiz onu! O, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 15 Mayıs'ta gidecek" dedi. Dizdar'ın konuşması salonda alkış aldı.
Tüzüğün değiştirilemeyecğini savundu
Konuşmasına devam eden ve yasanın geçici 1. maddesine atıfta bulunan Dizdar, "Ben hukukçuyum. Hukukçu arkadaşlar okusun. Geçici maddede kamu yararına olan dernekler hariç diyor. Okumadınız mı o yasayı. Tüzüğü nasıl ayarlıyorsunuz siz? Geçici madde var. Geçici 1: Kamu yararına; Dernekler Kanunu'na tabii olan statüde olanlar bu kanuna uymaz ki" dedi.
Dizdar, devrim çağrısı yaptı
Ali Rıza Dizdar, futbolun kalkınması için devrim çağrısı da yaptı! Dizdar, "Evet, Türkiye'de sporu kalkındırmak için 5 yıllık bir çalışma planı yapmak lazım. Bir milli demokratik devrim yapmak lazım. İnsanların bir araya gelip, projelerini yapmaları lazım" diye konuştu.
Yasanın geçici maddesi ne diyor?
Ali Rıza Dizdar'ın Spor Yasası'nın sözünü ettiği geçici birinci maddesi şöyle: "Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce kamu yararına çalışan dernek statüsünü kazanmış olan gençlik ve spor kulüpleri ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun kamu yararına çalışma statüsü devam eder ve kamu yararına çalışan derneklere tanınan haklardan yararlanır"
Dizdar hukuki tartışma başlattı
Dizdar, bu maddeye dayanarak kamu yararına dernek statüsünde olan kulüplerin tüzük değişikliği yapmasına gerek olmadığını savundu. Diğer taraftan Beşiktaş dahil, diğer üç büyük kulübün futbol şubeleri şirketleştirildi ve borsaya açıldı.
Yani futbol bölümleri kamu yararına dernek statüsünde mi değil mi? Derneğin büyük pay sahibi oldukları şirketleri. Bakalım diğer hukukçular buna ne diyecek?