Van Dijk: "Büyük bir kalite kaybettik!''
Liverpool, son 3 maçını kaybederek Premier Lig liderliğini Arsenal’e kaptırdı. Virgil van Dijk, takımın önceki yıllara göre kalite kaybettiğini söyledi.
Büyük transfer harcamalarına rağmen sonuç alınamadı
Liverpool, yaz transfer döneminde 477 milyon euro harcayarak Alexander Isak, Florian Wirtz ve Hugo Ekitike gibi yıldız isimleri kadrosuna kattı. Ancak son 3 maçta alınan mağlubiyetler, yapılan büyük harcamalara rağmen başarı gelmediğini gösterdi.
Van Dijk’tan açıklama
Takım kaptanı Virgil van Dijk, mevcut kadronun önceki yıllara kıyasla daha zayıf olduğunu ifade etti:
"Kulüp transferlerde iyi iş çıkardı, ama bunlar gerçek anlamda eklemeler sayılmaz çünkü son yıllarda bizim için çok önemli olan büyük bir kaliteyi kaybettik. Luis Díaz, Darwin Nunez, Jarell Quansah, Harvey Elliot... çok fazla kaliteli oyuncu gönderdik."
Van Dijk, çözümün saha içinde çalışmak olduğunu vurgulayarak, "Artık çalışma zamanı. Sahada gerçekten çok iyi bir takım oluşturup tüm kulvarlarda rekabet etmeliyiz. Hedefimiz bu." dedi.
Liverpool’un bir sonraki maçı
Liverpool, Premier Lig’de bir sonraki maçında 19 Ekim Pazar günü Anfield’da Manchester United’ı konuk edecek. Teknik ekip ve oyuncular, bu kritik karşılaşmaya hazırlıklarını sürdürüyor.