Verstappen kriz sinyali mi? Norris farkı açtı, Piastri çöktü!
2025 Abu Dabi GP 2. Antrenman’da Lando Norris en hızlı isim olurken Max Verstappen temposunu bulmakta zorlandı. Şampiyonluk adaylarından Oscar Piastri ise 11. sıraya düşerek McLaren’de endişe yarattı.
Norris’ten kritik liderlik: Verstappen’i 0.3 saniyeden fazla geçti
İlk antrenmanı da lider tamamlayan Norris, ikinci seansta performansını bir üst seviyeye taşıdı. Seansın orta bölümünde yumuşak hamurla attığı hızlı turla Verstappen’in zirvesini elinden alan İngiliz pilot, seans sonunda 1:23.083 ile günün en hızlı ismi oldu.
Verstappen ise ilk bölümde kısa süreli liderliği alsa da Norris’in 0.4 saniyelik üstünlüğüne karşılık veremedi ve ikinci sırada kaldı.
Mercedes’te George Russell üçüncü sırayı alarak güçlü bir görüntü sergiledi.
Bearman erkenden zirveye çıktı, temposunu korudu
Haas pilotu Oliver Bearman, seansın ilk bölümünde yumuşak lastiklerle 1:24.744 ve ardından 1:23.968 ile uzun süre zaman tablosunun zirvesinde yer aldı.
Genç pilot, seans sonunda dördüncülüğe gerilese de tempolu görüntüsünü sürdürdü.
Sauber pilotları da etkileyici bir performans sergileyerek beşinci ve altıncı sıraları paylaştı.
Hadjar’dan güçlü tempo: 2026 Red Bull pilotu yedinci
Gelecek sezon Red Bull koltuğuna oturacak olan Isack Hadjar, yumuşak lastiklerle iyi bir tur çıkararak yedinci sırada yer aldı.
Hadjar, uzun sürüş temposunda da güven vermeyi başardı.
Zirve mücadelesi öncesi büyük resim: Piastri geride kaldı
Şampiyonluk adaylarından Oscar Piastri ise günü 11. sırada tamamladı. McLaren pilotu kısa sürüşlerde istediği dengeyi bulamazken, uzun sürüşlerde de Norris’in temposundan uzak kaldı.
Bu sonuç, Pazar günkü kritik yarış öncesi McLaren cephesinde karışık bir tablo ortaya koydu.
Seansın ilk dakikaları: Yoğun trafik, küçük temaslar
Seans yeşil bayrakla başlar başlamaz pilotlar piste çıkarak yüksek tempolu bir ilk 15 dakika ortaya koydular.
Bu bölümde Max Verstappen, Lando Norris’i engellediği gerekçesiyle not edildi ancak herhangi bir ceza çıkmadı.
Seansın son 10 dakikasında takımlar ağırlıklı olarak sert lastiklerle uzun sürüşlere odaklandığı için zaman tablosu değişmedi.
2. Antrenman Sonucu – Abu Dabi GP
- 1.Lando Norris – 1:23.083 (Yumuşak lastik)
- 2.Max Verstappen – +0.3+ (Yumuşak)
- 3.George Russell
- 4.Oliver Bearman
- 5.N. Hulkenberg
- 6. Bortoleto
- 7.Isack Hadjar
- 8.Charles Leclerc
- 9.Fernando Alonso
- 10.Kimi Antonelli
- 11.Oscar Piastri
Abu Dabi GP Hafta Sonu Programı
6 Aralık Cumartesi
• 3. antrenman: 13.30 – F1 TV / beIN SPORTS 4
• Sıralama turları: 17.00 – F1 TV / beIN SPORTS 4
7 Aralık Pazar
• Yarış: 16.00 – F1 TV / beIN SPORTS 4